پاکستان در ماه گذشته مهلتی تا اوایل آوریل برای حدود ۸۰۰ هزار تبعه‌ی افغانستان که صاحب کارت شهروندی افغان هستند، تعیین کرده به منظور خروج سریع آن‌ها از این کشور. این اقدام جزء مCampaign‌های اخیر اسلام‌آباد برای بازگرداندن افغان‌ها به کشورشان است.

خانواده‌های پناهجوی افغان که اسباب و مappenages شان را مSessions رفته‌اند، در گذرگاه‌های مرزی کلیدی مانند «تورخم» و «سپین بولدک» صف کشیده‌اند؛ صحنه‌ای که به سال ۲۰۲۳ اشاره دارد، زمانی که شمار زیادی از افغان‌ها از ترس از اخراج از پاکستان به سوی وطن خود پناه برده‌اند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت در یک پست اینستاگرامی اعلام کرد که «در ۴۸ ساعت گذشته، ۸۰۲۵ نفر از افغان‌های فاقد مدرک و صاحبان کارت شهروندی افغان از طریق گذرگاه‌های تورمم و سپین بولدک به کشور خود بازگشته‌اند.» همچنین اشاره شد که با توجه به پیش‌بینی افزایش بازگشت‌ها در روزهای آینده، این سازمان تلاش می‌کند عملیات خود را در نقاط مرزی کلیدی تقویت کند.

revel‌ط لاوان، سخنگوی وزارت مهاجرین حکومت طالبان، به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که از اوایل آوریل حدود ۶ تا ۷ هزار افغان برگشته‌اند و ا Deborah ی ممکن است تا نهایت دست‌کم یک میلیون افغان به وطن بازگردند. وی از مقامات پاکستانی تقاضا کرد که افغان‌ها را اجبار به ترک کشور نکنند و برای این هدف نظامی‌ترین سازوکارهای ممکن رابرپا کنند، در حالی که بازگشت مهاجران افغان باید همراه با گرامر و حفظ کرامت باشد.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تقریباً سه میلیون افغان در پاکستان زندگی می‌کنند، اکثر آن‌ها در دهه‌های گذشته برای فرار از نیروهای رسمی و نارسمی افغانستان و م gösی پس از روی کشیدن طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ به این کشور مهاجرت کرده‌اند.

عبدالرحمان، ۳۸ ساله،’)?> که همراه خانواده‌اش هفت سال در کویته شهری در جنوب غربی پاکستان زندگی می‌کرد، پس از عبور از گذرگاه سپین بولدک به گزارش فرانسه گفت: «مجبور به بازگشت شده‌ایم. دو روز پیش، ا سر ئی‌های امنیتی خانه‌ای را بررسی می‌کردند و من را متوقف کردند و مدارک شناسایی خواستند. حتی یک ساعت هم به من مهلت ندادند. من مجبور شدم یکی از قالی‌ها را فروش‌دهم تا بتوانم پولی برای برگشت بردارم.»

فعالان حقوق بشر ماه‌هاست به آزار و اذیت مهاجران افغان در پاکستان اشاره کرده‌اند؛ در حالی که کشور اخیراً درگیر بحران‌های سیاسی و اقتصادی است. بومی‌ها به نزدیک به ۱.۳ میلیون پناهجوی افغان که کارت ثبت‌نام آژانس پناهندگان سازمان ملل را در اختیار دارند، ابلاغ شده است تا اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، و شهر مجاور آن راولپندی را ترک کنند.

همچنین، دیده‌بان حقوق بشر تقاضا نموده است تا تاکتیک‌های آزاردهنده‌ای که برای فشاربازی بر افغان‌ها استفاده می‌شود، محکوم شود. افغان‌ها در حین بازگشت به کشورشان با تهدید آزار و اذیت توسط طالبان و شرایط اقتصادی بد روبرو هستند.

روابط بین دو کشور همسایه از زمان تسلط طالبان بر افغانستان به دلیل تحولات سیاسی و امنیتی به طور مشهود کم‌آمد. اسلام‌آباد از حکومت کابل به ناکامی در ریشه‌کن کردن شبه‌نظامیان پناهنده در افغانستان متهم می‌کند؛ این اتهام که از سوی حکومت طالبان انکار می‌شود. نیز پاکستان شاهد افزایش چشمگیر حملات خشونت‌بار در مناطق مرزی خود با افغانستان بوده است.

توسط jahankhabari.ir