### سایه کاسبان تحریم بر سر مجمع تشخیص مانع تصویب افای تی اف است
**روحانگیز دری:** بحث پیوستن به کارگروه افای تی اف از ابتدای دولت دکتر محمود احمدینژاد و پس از آنکه با پیگیری رئیس جمهور، مجمع تشخیص مصلحت نظام مجدداً لوایح پالرمو و سیافتی را در دستور کار قرار داد؛ داغ شد. با وجود همه سخنرانیها و ابراز امیدواریها، اما بلاتکلیفی این لوایح در سال گذشته ادامه پیدا کرد. همین چند روز پیش، میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، از رسیدگی به این موضوع در اولین جلسه سال جدید مجمع خبر داد. این جلسه که فردا برگزار میشود، با مشخص شدن زمان آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان اهمیت بیشتری یافته است. تصویب یا عدم تصویب این لوایح در آستانه مذاکرات هستهای میتواند معنادار باشد.
**غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی،** نماینده سابق مجلس، با انتقاد از طولانی و معطل ماندن بررسی افای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام، به خبرنگار **روحانگیز دری** گفت: افای تی اف نه تنها تحریم را تشدید کرده، بلکه افای تی اف خود تحریم است. او با اشاره به تعجب آمریکا از اصرار ایران برای سختتر کردن شرایط تحریم برای خودش، افزود: وزارت خزانهداری آمریکا دارای یک اندیشکده است که ۱۸۶ دانشمند بررسی مصائب تحریم را میکنند و با کار پژوهشی تحریم را کنترل میکنند و از رفتار ایران درباره افای تی اف تعجب کردهاند.
وی ادامه داد: برخی از این اندیشمندان مطرح میکنند که ایران چه در سر دارد که با نپذیرفتن افای تی اف، خودش هم قفل تحریم آمریکا را بسته است. برای آنها این حد از لجبازی با خودمان عجیب است.
**رییس پیشین سازمان نقشهبرداری کشور** نیز گفت که کسانی که از ادامه تحریمها انتفاع مالی میبرند و کاسب تحریم هستند، مانع تصویب افای تی اف نیز میشوند. او تاکید کرد: جریان کاسب تحریم بر مجمع مسلط است. قدر مسلم سایه کاسبان تحریم به شدت روی مجمع افتاده و جلوی تابش نور واقعیت را گرفته است.
### سایه کاسبان تحریم بر سر مجمع افتاده است
جعفرزاده ایمنآبادی همچنین خاطر نشان کرد: با عرض معذرت و شرمندگی، باید بگوییم که تضاد منافعی وجود دارد. عدهای از تصمیمگیرندگان این مراکز خودشان یا آقازادههایشان نفت میبرند و کاسب تحریم هستند و روشن است که به تصویب این لوایح ورود نمیکنند. او با تاکید بر این که هیچ بانکی در شرایط فعلی با بانکهای ایران کار نمیکند، افزود: حتی بانکهای سوریه در دولت بشار اسد و چین در شرایط فعلی هم نمیتوانند با بانکهای ایران کار کنند.
### پذیرش افای تی اف هیچ ارتباطی به مساله کمکهای ایران به حزبالله ندارد
جعفرزاده ایمنآبادی با اشاره به این که ایران، میانمار و کره شمالی در لیست سیاه افای تی اف هستند، گفت: واقعاً شان ما این است؟! او در ارتباط با نگرانی نیروهای اصولگرا مبنی بر پذیرش افای تی اف و تأثیر آن بر کمکرسانی به نیروهای مقاومت منطقه نیز گفت: پالرمو و سیافتی نظامنامههای مالی در جهت کنترل و مبارزه با شبکههای مالی قاچاق انسان، مواد مخدر و فروش اسلحه هستند و اصلاً ارتباطی به موضوع حزبالله و مقاومت ندارند.
### ایران میتواند از عضویت مشروط در کارگروه افای تی اف استفاده کند
جعفرزاده ایمنآبادی خاطر نشان کرد: مطابق ماده ۲، ما میتوانستیم مشروط عضو بشویم، یعنی بگوییم ۸۰ درصد اطلاعات را به آنها بدهیم. ۲۷ کشور در جهان مشروط عضو افای تی اف هستند. او ادامه داد: تمام کسانی که غارتگر بیتالمال هستند و آقازادههایشان در جای دیگر دنیا هستند و برای آنها پول میفرستند، مانع این مساله هستند.
### افای تی اف راه دزدی از ثروت و ملت ایران را میبندد
جعفرزاده ایمنآبادی با بیان این که هر کس با افای تی اف مخالفت کند، مشخصاً منفعتی در این بین دارد، گفت: افای تی اف راه دزدی از ثروت و ملت ایران را میبندد. او با اشاره به رویکردهای تبلیغاتی در صداوسیما بر علیه پیوستن ایران به این کنواسیون نیز گفت: بخشی از فیلم گاندو که درباره افای تی اف بود، به واقع جنایت بود و دروغ به مردم تحویل داد.
## درباره افای تی اف در سریال گاندو دروغهایی گفته شد که جنایت بود
جعفرزاده ایمنآبادی ادامه داد: در بخشی از گاندو درباره افای تی اف صحبت میکنند و میگویند این نظامنامه را آمریکاییها درست کردند تا گردش مالی کشورهای دنیا را نظارت کنند. این حرفها از کجا آمده؟ آیا در ایران میگوییم این مساله را کشف کردیم، اما هیات رئیسه خود کارگروه افای تی اف که از چین، روسیه و عربستان نیز عضو دارد، موضوع را نفهمید؟
وی در پایان گفت: جبرائیلی و عبدالملکی در تلویزیون چاخان میکنند و اطلاعات غلط میدهند و متاسفانه این رویه ادامه دارد.