در سال ۲۰۲۲، پس از شروع حمله روسیه به اوکراین، دولت آمریکا به رهبری جو بایدن، تقریباً ۲۰ هزار نیروی اضافی را برای تقویت خط مقدم شرقی ناتو به منطقه اعزام کرد. بر اساس منابع آمریکایی و اروپایی که با شبکه NBC مصاحبه کردهاند، مذاکراتی در مورد کاهش این نیروها، به ویژه در کشورهای رومانی و لهستان، در جریان است.
گزارشها بیان میکنند که این کاهش میتواند شامل نیمی از نیروهای اعزامشده باشد. دونالد ترامپ، رئیسجمهور فعلی آمریکا، از زمان آمد به قدرت، خواستهاست که جنگ اوکراین پایان یابد، اما هنوز به هیچ توافق قطعی برای تحکیم صلح دست یافته است. ترامپ به ناتو تشدید کرده که کشورهای اروپایی باید مسئولیتهای بیشتری در حمایت از امنیت خود بپذیرند، بودجههای نظامی خود را افزایش دهند و نقش مهمتری در م Bengalsهی تجهیزات اوکراین داشته باشند.
تحليلگران بر این باورند که تصمیم دولت آمریکا برای کاهش نیروهای خود در اروپای شرقی میتواند به روسیه اجازه دهد سیاستهای تهاجمی جسورتری را برگزیند. ست جونز، تحلیلگر مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی، معتقد است که هرگونه کاهش در تعداد نیروهای آمریکایی در اروپای شرقی میتواند «تمایل ولادیمیر پوتین برای مداخله در امرهای اروپا را افزایش دهد.»
در حال حاضر، حدود ۱۰۰ هزار نیروی نظامی آمریکایی در اروپا مستقر هستند. از این تعداد، ۶۵ هزار نیرو بهطور دائم در این قاره حضور دارند و بقیه بهصورت چرخشی یا موقتی اعزام شدهاند.