به گزارش خبرگزاری شهرآر، جنبش حماس در بیانیه‌ای مشکلات اخلاقی و نظامی بمب‌گذاری‌های رخ داده در شهر رفح را مورد انتقاد قرار داد و این عملیات را به عنوان نشانه‌ای از اقدامات نسل‌کشی علیه ملت فلسطین دانست.

حماس تأکید کرد که این حملاتبه عنوان محاولة ناتوان برای دست‌یابی به پیروزی نظامی از طریق ارتکاب جنایات جنگی و نقض حقوق بشر انجام می‌شوند. همچنین، به اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، که از طرح‌هایی به نام “محور فیلادلفیا ۲” یاد کرده، اشاره کرد و افزود که نیروهای اشغال‌گر تلاش می‌کنند برای تغییر وضعیت واقعی در شهر رفح، این اقدامات که به معنای جداسازی رفح از سایر مناطق غزه و اخراج اجباری ساکنان به منطقه مرزی با مصر است، انجام شوند.

در بیانیه خود، حماس اشاره کرد که حوادث رفر، نمونه‌ای از سیاست‌های نسل‌کشی، پاکسازی نژادی و جابجایی اجباری با وجود کمبود واکنش‌های جدی و قاطع از سوی جامعه جهانی و کشورهای منطقه، ادامه دارد. حماس از جامعه جهانی و کشورهای عرب و اسلامی خواست فوراً اقداماتی برای متوقف کردن این وضعیت اتخاذ کنند.

همچنین، حماس ملت فلسطین و تمامی آزادی‌خواهان جهان را تشویق کرد تا در پیامد این حملات، صدای اعتراض خود را بلند کرده و برای تعدیل وضعیت، فشاری رو به افزایش اعمال کنند.

اسرائیل در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف ا˸الیکاری جنبش حماس و بازگرداندن اسیران اسرائیلی از منطقه آغاز کرد ولی در رسیدن به اهداف خود ناکام شد و مجبور به توافق با حماس برای تبادل اسیران شد. بر اساس توافقی در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) آتش‌بس برقرار شد و تعدادی از اسیران مبادله شدند، اما اسرائیل از مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس کناره‌گیری کرد و از بامداد ۲۸ اسفند ۱۴۰۳، با نقض آتش‌بس، حملات نظامی خود به نوار غزه ادامه داد.

توسط jahankhabari.ir