**به گزارش شهرآرا:** کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل این اقدام را نقض شدید معاهده چهارم ژنو و کار جنایی علیه مردم اعلام کرد.
گزارشها حالت بسیج و محاصره دهها هزار نفر از ساکنان رفح را به نمایش میگذارند که در شرایطی بسیار سخت و بدون امکان خروج قرار دارند و هیچ نوع کمک انسانی را دریافت نمیکنند. دستورات مکرر تخلیه ا rk معمولاً برای ایجاد یک منطقه مجاری در غزه مورد استفاده قرار گرفتهاند، که همراه با پیамدهای ناگواری برای آینده جمعیت فلسطینی خواهد بود.
براساس اعلامیه کمیساریای عالی حقوق بشر، از روز ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) تاکنون، اسرائیل ۲۲۴ حمله هوایی به نوار غزه انجام داده است. در ۳۶ نفر از این حملات، تنها زنان و کودکان قربانی شدند. این حوادث در مناطقی رخ دادهاند که پیشتر به عنوان «منطقه امن» توصیف شده بودند، از جمله منطقه المواصی، که حتی خیمههای آوارگان هم هدف قرار گرفتهاند.
این نهاد بینالمللی همچنین به جدیت از حملات به خبرنگاران فلسطینی و کشتار آنها توسط ارتش اسرائیل بیانگرانه است و افزوده است: حمله به غیرنظامیان که مستقیماً در درگیریها نقشی ندارند، جنایت جنگی محسوب میشود.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در ادامه به تداوم بستهبودن گذرگاها در مرزهای نوار غزه و جلوگیری از ورود کمکهای انسانی اشاره کرد و این اقدام را نشانهای از سیاست مجازات جمعی و گرسنی کردن عمدی غیرنظامیان توصیف کرد؛ اقداماتی که بر اساس قوانین بینالملل جرائم جدی خوانده میشوند.
(dw) در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، اسرائیل حمله نظامی به نوار غزه را با دو هدف اصلی، از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران، شروع کرد، اما در رسیدن به این اهداف ناموفق بود و ناچار به مذاکره برای تبادل اسیران شد.
در تاریخ ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳)، براساس توافقی بین حماس و اسرائیل، آتشبس در نوار غزه برقرار شد و به ازای آن تعدادی از اسیران مبادله شدند. با این حال، اسرائیل از مذاکره مرحله دوم آتشبس سرباز زد و از بامداد ۲۸ اسفند ۱۴۰۳، با نقض مفاد آتشبس، حملات نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.
**منبع: ایرنا**