ارتش ایالات متحده روز دوشنبه ۲۲ ژانویه (۲ بهمن) ادعای حوثیهای یمن مبنی بر حمله به کشتی نظامی باری آمریکایی «اوشن جاز» در خلیج عدن را رد کرد. همزمان فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا ایران را متهم کرده است که در حملات حوثیها «مستقیماً» دخالت دارد.
ستاد فرماندهی مرکزی نیروی دریایی ایالات متحده، نوسنت، در بیانیهای اعلام کرد: «گزارش تروریستهای حوثی مورد حمایت ایران مبنی بر حمله موفقیتآمیز ادعایی به اوشن جاز آشکارا نادرست است. این کشتی در طول حمل و نقل ایمن خود با نوسنت به طور مستمر در ارتباط بوده است.»
حوثیها اوایل روز گذشته اعلام کرد که نیروهایشان یک حمله موشکی به اوشن جاز در خلیج عدن انجام دادهاند. حوثیها به زمان و مکان دقیق حمله و اینکه آیا خسارتی در اثر این حمله به کشتی وارد شده یا نه اشارهای نکرده بودند.
یحیی سریع، سخنگوی حوثیها، در بیانیهای اعلام کرد: «نیروهای مسلح یمن به تلافی هرگونه تجاوز آمریکا یا بریتانیا علیه کشورمان، به هدف قرار دادن تمامی منابع تهدید در دریای سرخ و عرب ادامه میدهند.»
نیروهای آمریکایی و بریتانیایی طی هفتههای اخیر در واکنش به ماهها حملات حوثیها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ، حملاتی را در سراسر یمن علیه نیروهای حوثی انجام دادهاند.
حوثیها که اکثر مناطق یمن را کنترل میکنند، میگویند حملات آنها در راستای همبستگی با فلسطینیهایی است که در غزه مورد حمله اسرائیل قرار دارند. آنها در ابتدا ادعا میکردند که تنها کشتیهای مرتبط با اسرائیل را هدف قرار میدهند، اما به تازگی اعلام کردند که به کشتیهای آمریکایی نیز حمله خواهند کرد.
همزمان فرمانده ارشد نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که ایران «مستقیماً» در حملات کشتی شورشیان حوثی یمن دخالت دارد.
دریاسالار برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین، حاضر نشد بیان کند که آیا تهران حملات حوثیها در دریای سرخ و خلیج عدن را هدایت میکند یا نه، با این حال اذعان کرد حملات و تهدیدات مربوط با ایران که پیشتر محدود به خلیج فارس و تنگه هرمز میشد اکنون به آبهای سراسر خاورمیانه گسترش یافته است.
وی با بیان اینکه حوثیها جامعه بینالملل را هدف گرفتهاند، گفت: «به وضوح اقدامات حوثیها در حمله به کشتیهای تجاری، مهمترین اقداماتی است که از آنها در دو نسل اخیرشان دیدهایم».
از ماه نوامبر، حوثیهای مورد حمایت ایران دستکم ۳۴ حمله به کشتیها از طریق آبراههای منتهی به کانال سوئز مصر انجام دادهاند. این حملات باعث شده است تجارت بین آسیا و اروپا کند شود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
فرمانده ارشد نیروی دریایی ایالات متحده در مصاحبه خود با اشاره به اینکه توزیع تسلیحات ایران در میان نیروهای نیابتیاش از دریای سرخ تا دوردستهای اقیانوس هند گسترش یافته است، گفت: «آنچه که من میگویم این است که ایران به وضوح آنها را تأمین مالی میکند، منابعشان را فراهم میکند و در حال ارائه آموزش به این نیروها است. آنها بدیهی است که بسیار مستقیم درگیر هستند. هیچ رازی آنجا وجود ندارد.»
دریاسالار کوپر همچنین حملات به کشتیهای تجاری در خاورمیانه را بدترین حملات از زمان «جنگ نفتکشها» در دهه ۱۹۸۰ میلادی توصیف کرد.
source