محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در مراسم امضای تفاهمنامه راهاندازی کلینیک پلاسماتراپی برای درمان زخم در دانشگاه علوم پزشکی جهرم، ابراز کرد: ما باید همیشه شکرگزار خداوند بوده و ممنون از امام مؤمن (ره)، شهدا و مقام معظم رهبری باشیم که مسیر عزت و آبرو و اقتدار را برای ملت ایران هموار کردهاند. طی تاریخ خود، ایران همواره مکانی برای پیشرفت علم، دانش و فناوری بوده و مردم ایران نقش پیشرو در این زمینهها قرار داشتهاند. در حال حاضر، در تمام نقاط کشور، ما شاهد رشد و ظهور ظرفیتهای جدید هستیم که نقش مهمی در توسعه کشور دارند.
اسلامی ادامه داد که سازمان انرژی اتمی ایران با ایمان و تلاش مستمری، توانسته پیشرفتهای قابل توجهی را در حوزههای مختلف علم و فناوری کسب کند و مسیرهایی را طی کند که قبلاً مسدود یا تحت نفوذ قوتهای خارجی بودهاند. از دستاوردهای این مسیر، معرفی فناوری پلاسمای سرد است.
وی همچنین از استاندار فارس و رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد و افزود: این تنها آغاز مسیر است و ما سعی خواهیم کرد این فرآیند را با قدرت و گستردگی بیشتر ادامه دهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد که در حوزه استفاده از پرتوها، برنامههای مهمی در استان فارس در دستور کار قرار گرفته است. دانشگاه علوم پزشکی جهرم هم آمادگی خود را برای نصب سامانههای مبتنی بر این فناوری اعلام کرده است.
اسلامی تصریح کرد که در سه سال گذشته، با وجود تهدیدات و چالشهای مختلف، با ایمان و تلاش همکاران، جریان پژوهشی عملی شده و نتایج ملموسی به دست آمده است که به زودی در اختیار مردم خواهد رسید.
معاون رئیسجمهور ادامه داد که شناخته شده است ظرفیتسازی مشخصه وظیفهمان است و از گسترش آن پشتیبانی میکنیم. بر اساس برنامههای بلندمدت، ما باید تا سال 1420 به تولید 20 هزار مگاوات برق هستهای برسیم. نخستین نیروگاه ما در حال حاضر 72 میلیارد واحد برق تولید کرده است و ما به لطف خدا این روند را با سرعت بیشتری ادامه خواهیم داد.
اسلامی اشتیاقبخش کرده که امروز بیمارستانهای زیادی از فناوریهای پزشکی هستهای استفاده میکنند. اگر فرآیند غنیسازی اورانیوم را انجام نمیدادیم، قادر به راهاندازی راکتورهای خود نبودیم. این مورد منشأ قدرت ما است و به همین دلیل دشمنان این مسیر را هدف قرار دادهاند. با مهربانی الهی، ما از این فاز اولیه عبور کرده و فرآیند صنعتی را شروع کردهایم.
وی ادامه داد که در مراجعات گذشته به استان فارس، وعده داده بودیم که شبیهساز آموزشی راکتور را در دانشگاه شیراز نصب کنیم. اکنون دانشگاه شیراز اولین دانشگاهای است که این خصوصیت را دارد. امروز در جهرم به مسیر دوم این تعهدات وارد شدهایم و برنامههای بیشتری برای توسعه این giriş را داریم. با توجه به آمادگیهای منابع انسانی در فارس، بخشی از برنامهها برای گسترش این منابع در این استان به اجرا در خواهد آمد تا بتوانیم دانشجویان این منطقه را از طریق سازمان انرژی اتمی ایران بورسیه کنیم.
در حال حاضر، با 10 دانشگاه کشور توافقنامههایی برای اعطای بورسیههای تحصیلی منعقد شده، تا فرآیند تربیت نیروی انسانی ماهر در حوزه فناوریهای هستهای با سرعت بیشتری ادامه یابد.
در مراسم سفر محمد اسلامی به شهرستان جهرم، فناوری پیشرفته پلاسمای سرد در کلینیکهای درمان زخم معرفی شد. همچنین در این مراسم تفاهمنامه راهاندازی کلینیک پلاسماتراپی بین شرکت دانشبنیان توسعه فناوریهای پلاسما به نمایندگی از سازمان انرژی اتمی ایران و دانشگاه علوم پزشکی جهرم به امضا رسید.
منبع