گزارشی از شهرآره‌نیوز: سیدرضا صالحی‌امیری، در روز ۲۵ فروردین ۱۴۰۴، در حاشیهٔ سفر خود به مشهد و در صحبت با خبرنگاران، اعلام کرد: استان خراسان رضوی و شهر مشهد از جمع اصلی گردشگران عراقی، با حدود سه میلیون بازدیدکننده، انتخاب می‌شوند. مقاصد بعدی این گردشگران عراقی عبارتند از مناطق شمالی ایران، اصفهان و شیراز.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری همچنین افزود: آذربایجان در حال توسعهٔ جاده‌های گردشگری است. قبل از این، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر سالانه از این استان ورودی می‌کردند، و امیدواریم این حجم بازگشایی گردد.

وی طرح‌ها و برنامه‌های مشهد را برای جذب گردشگران بیشتری از کشورهای خلیج فارس، از عربستان تا عراق، کویت، بحرین و دیگر کشورهای همسایه نظیر ترکیه، پاکستان و بنگلادش توضیح داد و خواستار تبدیل مشهد به نماد اصلی گردشگری خاورمیانه، به‌ویژه برای کشورهای اسلامی شد.

صالحی‌امیری گفت: اطلاعات اخیر از مدیریت استان مشهد نشان می‌دهد که راه‌اندازی جدی برای توسعهٔ زیرساخت‌ها وجود دارد. این توسعه‌ها بیشتر از طریق سیاست‌گذاری، حمایت و تسهیلات دولت، و تنظیم بهنام با بخش خصوصی انجام می‌شود. او تأکید کرد: دولت باید نقش متعهد خود را به عنوان سیاست‌گذار و تنظیم‌گر م好吃 کند، نه اجراگر.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: روند سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی در این حوزه در حال رشد است و حکومت و مجلس نیز انگیزه‌های لازم را تصویب کرده‌اند. اعلام شد که پنج مورد از برخی انگیزه‌های تصویب‌شده در سال گذشته، شامل کاهش هزینهٔ گاز برای مراکز خدماتی بارز است. همچنین، هزینه برق برای اقامتگاه‌ها، هتل‌ها و سایر مراکز گردشگری نیز کاهش یافته است.

به علاوه، فرستاده حکومت صادق شد: بر اساس این انگیزه‌ها، ورود تجهیزات هتلداری (چه به صورت خودرو و یا سایر تجهیزات) بدون هزینهٔ گمرکی برای ۲۰۰ مورد کالا قابلیت انجام یافته است، که این موضوع بر توسعهٔ گردشگری تأثیر مثبت خواهد گذاشت. تغییر استفاده از زمین‌های کشاورزی نابارور به کاربری گردشگری برای ۲۸ مورد نیز قراردادنامهٔ حکومتی شده‌اند. همچنین تأسیس پیمانکارهای چند منظوره، از جمله تجاری، اداری، مسکونی و هتلی در برنامهٔ دولت قرار دارد.

صالحی‌امیری ادامه داد: برنامهٔ سرمایه‌گذاری در حوزهٔ گردشگری در حکومت جدید آغاز شده و پنج مورد که به نتیجه رسیده‌اند، شامل طرح «توریست‌کارت» هستند که در جلسهٔ دوشنبه توسط رئیس بانک مرکزی اعلام شده است. بر اساس این طرح، گردشگران ورودی به ایران می‌توانند در فرودگاه یا ایستگاه راه‌آهن، ارز خود را تبدیل به ریال کرده و با کارت بانکی هزینهٔ محرمانهٔ خود را در هتل‌ها، بازار و دیگر مراکز بپردازند. در زمان خروج، مابقی ریال‌ها به ارز منتقل می‌شوند و به گردشگر‌ها باز می‌گردند.

وزیر ادامه داد: این تصمیم‌گیری‌ها پس از شش ماه تلاش و تعقیب مداوم از سوی بانک مرکزی به تمام بانک‌های کشور ابلاغ شده است و برای گردشگران ورودی راهی آسان و امن برای تبدیل و استفاده از ارز ایجاد شده است.

وی همچنین اعلام کرد: هدف اصلی حکومت، کسب رضایت و اعتماد مردم است. در این مظاهر، ما برای کاستی‌های احتمالی عذرخواهی می‌کنیم. در سال فعلی، بودجه‌ای برای حوزهٔ میراث فرهنگی و گردشگری تخصیص یافته‌است. خوشبختانه، بانک مرکزی تسهیلات به مبلغ حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان ابلاغ کرده و بانک‌های متعهد نیز تعیین شده‌اند.

صالحی‌امیری نتیجه گفت: در این فرآیند، وثیقت‌ها در حال ابلاغ برای پرداخت حدود ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات از صندوق توسعه ملی هستند و مشورت با بانک‌های متعهد برای افزایش این مبلغ ادامه دارد. انتظار بر این است که در نیمه‌ای اول سال ۱۴۰۴، پیشرفت قابل توجهی در تسهیلات و توسعهٔ ساختمان‌ها رخ دهد.

توسط jahankhabari.ir