به گزارش شهرآرا نیوز؛ محمد جعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور، در یک مصاحبه تلویزیونی به اهمیت توسعه متوازن استانهای کشور اشاره کرده و گفته: “توسعه تهران باید متوقف شده و توجه بیشتری به مناطق دور افتاده و استانهای کمبرخوردار، بهویژه با برخورداری از دریاچهها، منطقه مکران و خلیج فارس، باید شده باشد.”
وی تاکید کرده که ۵۰ درصد از اعتبارات مصوب برای سفرها و طرحهای استانی دولت، تا پایان سال گذشته را تامین کردهاند، که این نشاندهنده تعهد دولت به رشد و توسعه استانهای کمبرخوردار است. قائمپناه صداقت و وفا را از وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور تأکید کرده و ادعا کرده که هدف اصلی آنها فرا رسیدن به اجرای کامل قوانین و دوری از وعدههای غیرقابل رعایت است.
سخنسالنها به قضاوت مردم و رضایت آنها اشاره کرده و معتقد است که دولت شده تا ۲۳۱ تصویب و طرح را در سفرهای استانی خود اجرا کند. تاکنون ۱۲۱ هزار میلیارد تومان اعتبار و ۱۰۷ همت تسهیلات بانکی در پنج سفر استانی به طرحها اختصاص یافته است.
در بخش دیگر از صحبتها، قائمپناه به تخصیص اعتبارات عمرانی اشاره کرده و گفته که در سال جاری این اعتبارات نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است. برای نخستین بار، ۱۰۵ درصد بودجه عمرانی به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ شده و هیچ طرح عمرانی با کمبود بودجه مواجه نشده است.
مطابق با گفتههای قائمپناه، در سال گذشته کالابرگ به ۵۰ میلیون نفر تخصیص یافته است؛ برای دهکهای یک تا سه نفر به هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و برای دهکهای سه تا هفت، به هر نفر ۳۵۰ هزار تومان کالابرگ داده شده که در مجموع ۲۲ همت بود.
در مورد هزینههای تولید بنزین هم معاون اجرایی رئیسجمهور گفته که هزینه تولید هر لیتر بنزین برای دولت ۴۳ هزار تومان است. بیشتر این یارانه به اقشار پردرآمد اختصاص مییابد و طرحهای مختلفی برای اصلاح این روند پیشنهاد شدهاست، اما هیچکدام قطعی نیستند.
از سویی دیگر، قائمپناه اشاره کرده که هزینه تولید گازوئیل در کشور ۳۰۰ تومان است، در حالی که قیمت آن در کشورهای با مساحت برابر ۱۰۰ هزار تومان در پاکستان و افغانستان ۶۰ هزار تومان است. این اختلاف قیمت منجر به قاچاق ۲۰ میلیون لیتری گازوئیل شده است. برای اصلاح این وضعیت، نیاز به تغییر الگوی مصرف و پرداخت هزینه بیشتر توسط پرمصرفها دارد.
در بخش دیگری از مصاحبه، قائمپناه به برکناری شهرام دبیری از سمت معاونت پارلمانی اشاره کرده و این موضوع را از کنارهگیری محمدجواد ظریف از سمت معاونت راهبردی ریاست جمهوری متمایز کرده است. او با بررسی قانون تابعیت دوگانه مشتمل بر فرزندان مقرب خود، تأکید کرده که هیچکدام از فرزندانش تابعیت دوگانه ندارند.
در نهایت، قائمپناه آقای علی طیبنیا را گزینه اول برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی دانسته است. او بیان کرده که نزدیک به ۱۰ تا ۱۲ نفر برای این سمت معرفی شدهاند و در دو لیستی به رئیسجمهور تقدیم شده است. این افراد هنوز با آنها صحبت نشده و پذیرش نهایی بر اساس مشورتهای رئیسجمهور خواهد بود.