نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت: افزایش آمار تلفات و حوادث در ایام نوروز نگرانکننده است. مهرداد لاهوتی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که آمار تلفات نوروزی ۸۸۸ نفر نسبت به سال گذشته ۳ درصد افزایش یافته است. این افزایش در حالی رخ داده است که ۲۱ هزار نفر در این مدت دچار حادثه شدهاند که این عدد بسیار نگرانکننده است.
لاهوتی بیان کرد: اگرچه پلیس، اورژانس، هلال احمر و سایر مؤسسات خدماتی تلاش میکنند اما سهم حمل و نقل جادهای در کشور در حدود ۹۰ درصد قرار دارد و حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی تنها ۱۰ درصد را تشکیل میدهند. بنابراین، تلاش برای افزایش سهم حمل و نقل ریلی ضروری است. او همچنین اضافه کرد که سن ناوگان اتوبوسرانی کشور بالای ۱۵ سال است که این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده لنگرود همچنین تاکید کرد که نیاز است به استاندارد اتومبیلها و سن بالای آنها نیز توجه شود. وی اشاره کرد که مطابق قانون برنامه چهارم توسعه، خودروها باید مستند یورو ۴ باشند، اما اکثر آنها استاندارد یورو ۲ را دارند.
لاهروتی همچنین اعلام کرد که بیش از ۴۰۰۰ نقطه حادثهخیز در کشور وجود دارد که حذف آنها ضروری است. هرچند در قانون بودجه امسال اعتباری برای برطرف کردن این نقاط تخصیص داده شده است، اما همچنان نیاز به حمایت بیشتری داریم.
معاون حمل و نقل وزارت راه نیز اظهار کرد که وزارت راه و شهرسازی از ماهها قبل از آغاز سفرهای نوروزی مقدمات لازم را برای ارائه خدمات بهینه به مردم فراهم کرده است. این م وبعد از تشکیل ستاد سفرهای نوروزی و برگزاری نشستهای رویارویی با مقامات ذیربط، تنظیمات لازم برای ایمنی در سفرهای نوروزی انجام شده است.
وی بیان کرد که بیش از ۲۲ میلیون نفر از وسایط حمل و نقل عمومی در امسال استفاده کردهاند که این نسبت به سال گذشته ۳ درصد رشد داشته است. در حوزه حمل و نقل جادهای، ۹ میلیون نفر با ۲۷ درصد رشد، در حمل و نقل دریایی ۷.۵ میلیون نفر با ۱۷ درصد رشد، در حمل و نقل هوایی ۳.۶ میلیون نفر با ۸.۵ درصد رشد و در حمل و نقل ریلی ۱.۸ میلیون نفر با ۸.۵ درصد رشد داشتهاند.
از دیگر دستاوردها، رفع ۸۷۰ نقطه پر تصادف، نصب ۸۵۰ کیلومتر حفاظ ایمنی، ایجاد روشنایی در ۱۸۰ کیلومتر از محورهای پرخطر، برقراری ۱۲۰۰ گشت راهداری و رفع ۱۰۴ هزار فعالیت راهداری به سوى تولید و نصب ۱۲ هزار بنر اطلاعرسانی ایمنی در ارتباط با پویش نه به تصادف و کمک و امدادرسانی به ۲۷۰۰ خودرو اسکان اضطراری در راهدارخانهها به ۲۰۰۰ نفر از مسافرین انجام شده است.
در بخش حمل و نقل دریایی، فروش بلیط روزانه برای سفرهای دریایی، برگزاری مانور امداد و نجات گسترده در آبهای هرمزگان و جابجایی بیش از ۷۷۵ هزار خودرو با رشد نسبت به سال گذشته انجام شده است. در حوزه حمل و نقل ریلی، برقراری قطار مسافری تهران به وان بعد از سالها توقف و تهیه بروشور حقوق مسافر برای تنظیم رفتوآمد بهتر همچنین پاسخگویی ۲۴ ساعته به شکایات مسافران قابل توجه است.