به گزارش اقتصاد دریایی، بازار سرمایه در روز چهارشنبه با روند صعودی همراه شد. شاخص کل با رشد ۲۳ هزار واحد به سطح ۲ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۹۲۷ واحد رسید و به کانال ۳ میلیون واحد نزدیک شد. فضای معاملاتی همچنان تحت تأثیر مذاکرات مثبت اخیر میبود و بیش از ۵۵۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد.
بازار سهام تهران که پس از اغاز مذاکرات ایران و آمریکا، در روز شنبه با افت خوشبینی به رشد رسیده بود، در روز چهارشنبه دوباره روند مثبتش را ادامه داد. این نشان میدهد که پس از هیجان اولیه، بازار به وضعیت تحلیلیتر و منطقیتری رسیده است. بازار ارز و طلا نیز در این روز به مسیر اصلاحی برگشت.
در روز چهارشنبه، بازارهای مالی به صورت متعادلتری عمل کردند. شاخص کل که در روز سه شنبه بازدهی منفی داشت، در چهارشنبه با رشد ۰.۷۹ درصدی به سطح ۲ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۹۲۷ واحد رسید. شاخص هموزن نیز ۰.۴ درصد رشد داشت. از سوی دیگر، ارزش معاملات خرد نسبت به روز قبل افت کرد، اما با ارزش معاملات بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان، فعالیتهای سرمایهگذاری مثبت میبود. بیش از ۵۵۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد و مجموع ورود پول به این بازار در این هفته به بیش از ۴۹۰۰ میلیارد تومان رسید.
گروه بانکی با ارزش معاملاتی ۱۸۹۰ میلیارد تومان، بیشترین معاملهران را به نام خود ثبت کرد. محصولات شیمیایی و خودرو و ساخت قطعات نیز به ترتیب ۶۳۳ و ۶۰۰ میلیارد تومان معامله شدند. بانکها به عنوان سردمدار بازار، حدود ۵۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار وارد کردند.
در هفته پایانی فروردین، بازار سرمایه پرشتاب رشد داشت و شاخص کل با عبور از سطح ۲ میلیون و ۹۶۰ هزار واحد به کانال ۳ میلیون واحد نزدیک شد. این رشد عمدتاً به دلیل افزایش نرخ ارز، کاهش بازده اوراق بدهی دولتی و ورود نقدینگی حقیقی به بازار بود. صنایع بورسی نیز رشد چشمگیری داشتند، از جمله صنایع منسوجات و پیمانکاری که به ترتیب بازدههای ۱۰ و ۸ درصدی داشتند. بانکها نیز رشد قابل توجهی داشتند و نمادهای بزرگ مانند «وبملت»، «وتجارت» و «سامان» در محدوده مثبت معامله شدند.
بازار سرمایه همچنان نسبت به آینده مذاکرات هستهای و امکان گشایشهای بینالمللی در بخش بانکی، در وضعیت انتظار است. نوسانات سیاستهای پولی و عدم قطعیت در روند نرخ بهره بینبانکی نیز بر انتظارات این صنعت تأثیرگذار بوده است. بازار سرمایه همچنان تحت تأثیر ریسکهای سیستماتیک، بهویژه ریسکهای سیاسی و ژئوپلیتیک، میبازد. تنشهای منطقهای، ابهام در نتیجه مذاکرات برجام و تغییرات احتمالی در سیاستهای اقتصادی دولت میتوانند محرکهایی برای نوسانات آتی بازار باشند. تداوم روند صعودی بازار، نیازمند تثبیت متغیرهای کلان اقتصادی و شفافسازی فضای سیاسی است. در چنین فضایی، تحلیل بنیادی، کنترل هیجانات رفتاری و نگاه میانمدت میتواند مسیر موفقیت سرمایهگذاران را هموار سازد.
در سال گذشته، جذب و تجهیز منابع سرمایهای و بدهی با رشد ۱۰۵ درصدی همراه بود. مجمع ارزش جذب و تجهیز منابع سرمایهای و بدهی از ۸،۸۶۶،۶۴۵ میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۲ به ۱۸،۱۴۷،۸۰۶ میلیارد ریال در پایان سال گذشته رسید. گزارش مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار حاکی از آن است که جذب و تجهیز «تاسیس شرکتهای سهامیعام» در این بازه زمانی، ۱۷،۴۰۰ میلیارد ریال بوده است. همچنین در این دوره، عرضه اولیه سهام شرکتها ۷۰،۸۳۵ میلیارد ریال، افزایش سرمایه از محل آورده و مطالبات حالشده ۹۹۶،۶۷۵ میلیارد ریال بوده است. افزایش سرمایه از محل سود انباشته ۳،۲۵۸،۶۷۵ میلیارد ریال، اندوخته ۳۱۷،۳۹۴ میلیارد ریال و تجدید ارزیابی ۶،۵۷۹،۲۷۶ میلیارد ریال نیز ثبت شده است. در پایان سال گذشته، انواع ابزارهای تامین مالی به مبلغ ۶،۹۰۷،۵۵۲ میلیارد ریال منتشر شدهاند.