مارک رویو در یک بیانیه اعلام کرد که مرکز تعامل جهانی آمریکا اقداماتی انجام داده که برای محدود کردن آزادی بیان در ایالات متحده و سایر کشورها تأثیر گذاشته است. او همچنین این نهاد را به هدر دادن پول مالیات‌دهندگان آمریکایی متهم کرد.

این مرکز مورد نقد بسیاری از نیروهای محافظه‌کار بود، زیرا بارها رسانه‌های این جناح را به انتشار اطلاعات جانبدارانه و نادرست اشاره کرده بود. این مرکز همچنین چندین وب‌سایت و حساب کاربری آمریکایی را به عنوان منتشر کننده اطلاعات دستکاری شده، به ویژه در مورد جنگ روسیه و اوکراین، شناسایی کرده بود.

رویو گفت: «وظیفه هر مسئول دولتی این است که برای حفظ و حراست از آزادی بیان مردم آمریکا تلاش کند.» او همچنین افزود که این مرکز در واقع تلاش کرده تا صدای مردمی که باید به آن‌ها خدمت می‌کرد، را ساکت و سانسور کند.

وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد که این اقدام برخلاف اصولی است که باید آمریکا در دفاع از آن‌ها موضع‌گیری کند. مرکز تعامل جهانی آمریکا ابتدا در سال ۲۰۱۶ با صدور فرمان اجرایی باراک اوباما تاسیس شد. این مرکز در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ نیز باقی ماند و گزارش‌هایی در مورد پروپاگاندا و اطلاعات نادرست از طرف روسیه منتشر کرد.

در دسامبر ۲۰۲۴، در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن، این مرکز پس از عدم تمدید مأموریت توسط کنگره از فعالیت خود خارج شد، اما این مرکز سپس با ساختاری متفاوت و به نام دفتر دیپلماسی عمومی مجدداً فعالیت خود را آغاز کرد.

ناد پرایس، سخنگوی سابق وزارت خارجه آمریکا، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس درباره تصمیم جدید مارک رویو اظهار داشت: «این تصویر عمیقاً گمراه‌کننده و غیرجدی از یک سازمانی است که تمرکز اصلی آن همواره شناسایی عملیات اطلاعات نادرست خارجی، به ویژه از سوی روسیه، بوده است.»

توسط jahankhabari.ir