تسریع دلارزدایی با تعرفه چین

بر اساس گزارش ارائه شده توسط گروه اقتصادی خبرگزاری رسا، ژنگ رونیو، متخصص در مطالعات روسیه در دانشگاه شرق چاینا نورمال در شانگهای، اظهار داشته است: جنگ تعرفه‌ای که آمریکا با چین و دیگر کشورها را آغاز کرده، می‌تواند رویکرد به دلار آمریکا را به عنوان یک ارز ذخیره جهانی تضعیف کند و این فرآیند دلارزدایی را تسریع کند. جنگ تجاری بین این دو قدرت اقتصادی، رابطه غیرفاصله‌دار با حفظ هگمونی مالی آمریکا دارد. با این حال، راهکارهای آمریکا در استفاده از دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی، تضادهای داخلی شناخته‌شده‌ای را، معروف‌ترین آن پارادوکس تریفین (ناتوانی یک کشور برای همزمان بهینه‌سازی تقاضای ارز جهانی و نیازهای داخلی خود)، به برجای داشتن این تضاد بین هگمونی دلار و امکان تجارت و اقتصاد عادی، منجر شده است.

اکنون، اگرچه آمریکا در تلاش است هم هگمونی را حفظ کند و هم به مزایای تعرفه‌ها برسد، اما افزایش مستمر و شدید تعرفه‌ها می‌تواند به تضعیف مکانیسم امکان‌پذیر توجه را جلب کند. در شرایطی که تقابل‌های اقتصادی تشدید می‌شود، کشورهایی که تا کنون نگران اثرات آمریکا بوده‌اند، می‌توانند از این فرصت برای تقویت یکدیگر و پیش‌بردن کیفیت دلارزدایی استفاده کنند.

ژنگ رونیو ادامه داد: این همکاری‌ها در زمینه دلارزدایی در بخش مالی بین چین و روسیه، و grandi در گروه البریکس، در شرایط فعلی دست‌یابی به واقع‌بینی بیشتری است. در گذشته، کشورهای این گروه‌ها فقط به صورت نظری در مورد جایگزینی دلار آمریکا تفکر می‌کردند. اما اکنون، با تشدید جنگ تعرفه‌ای، نیاز به ترویج این تحولات از طریق عملیات ملموس بسیار بیشتر است.

ترامپ در 2 آوریل اعلام کرد که می‌خواهد تعرفه‌های خاصی را بر محصولات 185 کشور و منطقه اعمال کند که روسیه نیز در این فهرست قرار دارد. تعرفه‌های جهانی 10 درصدی از 5 آوریل به اجرا گذاشته شدند، و تعرفه‌های خاص از 9 آوریل به اجرا درآمد. همچنین، دولت آمریکا از 3 آوریل به خودروهای وارداتی 25 درصد تعرفه وارد کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری تاس، ترامپ در 9 آوریل تعرفه‌های وارداتی خاص که بر خانه کشورها و مناطق خاص بازنام شده بود، را تا 90 روز تعلیق کرد. کاخ سفید اعلام کرد که در طول این دوره، مذاکرات تجاری برگزار خواهد شد تا حل اختلاف‌ها با دید ویژه به تعرفه‌های جهانی 10 درصد برسد.

توسط jahankhabari.ir