حوثیهای یمن مدعی هستند که طی نزدیک به چهار ماه اخیر ۱۰ بار به سوی اسرائيل شلیک کرده و ۲۰ مورد حمله نیز علیه کشتیها در دریای سرخ انجام دادهاند.
جروزالم پست ضمن اعلام این مطلب در گزارشی آورده است که دادههای آماری ارائه شده از سوی شبهنظامیان یمنیِ تحت حمایت تهران در خصوص حملات صورت گرفته توسط حوثیها علیه اسرائيل و کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ نشان میدهد که آنها همچنان روی این حملات حساب باز میکنند.
در این گزارش به اطلاعات آماری المسیره، شبکه تلویزیونی حوثیهای یمن در روز شنبه اشاره میکند که در آن ادعا شده است شبهنظامیان انصارالله یمن از اوایل اکتبر تاکنون ۱۰ بار به اسرائیل حمله کرده و ۲۰ کشتی را نیز در دریای سرخ هدف قرار دادهاند.
در آخرین مورد از این حملات که ستاد مرکزی فرماندهی ایالات متحده در خاورمیانه، سنتکام نیز آنرا تایید کرد، نفتکش مارلین لوآندا که با پرچم جزایر مارشال در خلیج عدن حرکت میکرد و حوثیهای پس از حمله به آن مدعی شدند متعلق به بریتانیا است مورد اصابت یک موشک بالستیک ضد کشتی قرار گرفت و خساراتی به آن وارد آمد.
حوثیها همچنین ناو جنگی «یو.اس.اس کارنی» نیروی دریایی آمریکا را در دریای سرخ مورد حمله موشکی قرار دادند که به گفته مقامات آمریکایی این موشک رهگیری و خنثی شد.
سنتکام پس از این حملات اعلام کرد که نیروهای آمریکایی در اقدامی متقابل بار دیگر به مواضع حوثیها حمله کردند و یک سامانه آماده شلیک موشکهای ضد کشتی را هدف قرار دادند.
حوثیها همچنین مدعی هستند که حملات جدیدی را علیه کشتیهای آمریکایی و بریتانیایی انجام دادهاند. شبهنظامیان یمنی این حملات را رویارویی مستقیم با متحدان اسرائیل قلمداد و بر قصد خود برای تشدید آن تاکید کردهاند.
ایالات متحده و بریتانیا طی ماه گذشته با هدف کاستن از توان نظامی و موشکی حوثیها و نیز جلوگیری از ادامه حملات آنها به کشتیهای بینالمللی در دریای سرخ حملات هوایی متعددی را علیه شبهنظامیان یمنی در مناطق تحت کنترل آنها انجام دادهاند.
جروزالم پست در ادامه گزارش خود ضمن اشاره به آتشسوزی یک کشتی در جریان حمله اخیر حوثیها، اعلام کرده است که این حملات نشان میدهد آنها تا چه حد خطرآفرین شدهاند.
دادههای آماری جدید حوثیها شامل ۱۰ بار حمله به شهر بندری ایلات واقع در جنوب اسرائیل است که شبه نظامیان یمنی آنرا «أم الرشراش» مینامند.
به ادعای فرماندهان ارشد شبهنظامیان یمنی، این حملات از ۲۱ اکتبر گذشته آغاز شد و تا ۲۶ دسامبر ادامه یافت.
آنها به عنوان مثال روز ۲۶ دسامبر اعلام کردند که در حمایت از مردم فلسطین، با هواپیماهای بدون سرنشین به «أم الرشراش» حمله کردند و کشتی تجاری ام اس سی یونایتد را نیز در دریای سرخ با موشک هدف قرار دادند.
در گزارش جروزالم پست آمده است که هیچ مدرکی دال بر میزان تخریب و «موفقیت آمیز» بودن این حملات که حوثیها ادعای انجام آنرا را دارند، وجود ندارد.
پس از حملات به اسرائیل که برخی از آنها توسط ناوهای جنگی آمریکا و برخی دیگر بوسیله پدافند هوایی اسرائیل رهگیری شد، حوثیها اعلام کردند که هدف حملات خود را به سمت کشتیهای تجاری تغییر دادهاند.
آنها همچنین از تشکیل یک ائتلاف چند ملیتی به رهبری ایالات متحده برای انجام ماموریتی موسوم به «نگهبان رفاه» در دسامیر ۲۰۲۳ برای پاسخ به هرگونه حمله به کشتیرانی در دریای سرخ مطلع شدند.
حملات در دریای سرخ و خلیج عدن از ماه نوامبر تاکنون بسیاری از شرکتهای حمل و نقل دریایی را ناچار کرده تا این آبراه بینالمللی را از مسیر تردد کشتیهای خود کنار بگذارند و با صرف هزینههای بیشتر راه طولانیتری را با دور زدن قاره آفریقا در پیش گیرند.
شبهنظامیان انصارالله که کنترل بخش عمدهای از خاک یمن از جمله صنعا، پایتخت این کشور را در دست دارند تاکید کردهاند که حملات به کشتیهای متعلق به اسرائیل و متحدانش را در حمایت از فلسطینیها تا توقف جنگ غزه و باز شدن کامل راه ارسال کمکهای انساندوستانه به این باریکه ادامه خواهند داد.
درگزارش جروزالم پست به نقل از حوثیها آمده است که آنها از ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳ تا ۲۷ ژانویه سال جاری ۱۶ عملیات دریایی انجام داده و به ۲۰ کشتی از جمله ۳ کشتی مرتبط با اسرائيل، ۶ کشتی متعلق به آمریکا که یکی از آنها ناو جنگی بوده، یک نفتکش بریتانیایی و۱۰ کشتی که عازم بنادر فلسطین اشغالی بودهاند، حمله کردهاند.
حوثیها همچنین مدعی شدهاند که چندین کشتی نیز در پاسخ به هشدارهای صورت گرفته از سوی نیروهای دریایی شبه نظامیان یمنی، مسیر خود را تغییر دادهاند.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source