به نقل از اخبار اکسیوس، به گفته یک مقام آمریکایی مطلع، سیاست دولت آمریکا در مورد ایران هنوز کاملا مشخص نیست و در حال تکوین است. این مقام افزود: «این موضوع از نظر سیاسی بسیار حساس و پیچیده است.»
اجماعی میان مقامات آمریکا در مورد روشهای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای وجود ندارد؛ اما همه معتقدند که اگر مذاکرات شکست بخورند و توافقی حاصل نشود، احتمال وقوع جنگ بسیار زیاد است.
در روز دوشنبه، دونالد ترامپ جلسهای را در اتاق بحران کاخ سفید، حضوری که شامل مقامات و مشاوران ارشد دولت او بود، برگزار کرد. در این جلسه، راهکارهای مختلفی بررسی شد و هیچکس بر خلاف یکدیگر فریاد نزد.
برخی از مقامات، مانند جیدی ونس، معاون رئیسجمهوری آمریکا، حمایتکنندگان راهحل دیپلماتیک هستند و معتقدند که ایالات متحده باید آماده مصالحهای در برخی موارد باشد. این گروه از افراد نگران تاثیرات هرگونه حمله مسلحانه به ایران بر سربازان آمریکایی و افزایش قیمت نفت در منطقه هستند.
از سوی دیگر، جناح دیگر که شامل مایک والتز، مشاور امنیت ملی، و مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه، است، نسبت به ایران بیاعتماد هستند و معتقدند که ایران باید برنامه هستهای خود را پایان دهد. این گروه معتقد است که ایران در وضعیت ضعیفی قرار دارد و باید تحت فشار بیشتری قرار گیرد.
مارک دوبوویتز، از حامیان این رویکرد، تأکید کرده است که ترامپ نباید هرگونه توافق مبتنی بر توافق سال 2015 را قبول کند. همچنین، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، یکی از مخالفین اصلی راهحل دیپلماتیک است.
به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی، دیدار اخیر دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو مربوط به ایران بسیار پرتنش بود. ترامپ از مخالفت با نتانیاهو در مورد حمله نظامی به ایران لذت برده است. برخی از حامیان راهحل دیپلماتیک، متعهد بودن نتانیاهو به حذف کامل برنامه هستهای ایران را غیر واقعبینانه میدانند.