### بررسی توئیت توهینآمیز حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
يتکه از محمدعلی فروغی و علیاکبر دهخدا به حسن رحیمپور ازغدی است دوستساز، بدیهی است که این مسیر را میتوان انقلاب فرهنگی میتوان نامید. این نظر که در شبکههای اجتماعی بیان شده، به روی آمدن سخنهای توهینآمیز اخیر حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از مذاکرات اولیه ایران و آمریکا، اشاره میکند. این سخنها توسط بسیاری از مردم به عنوان بدجور و وقیحانه شناخته شدهاند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی از پس انقلاب اسلامی برای گسترش فرهنگ اسلامی در جامعه تشکیل شد. با این حال، با وجود نقش مهم فرهنگستانها زیر نظر این شورا، امروزه با اهداف و افرادی برخلاف گذشته مواجه هستیم. حسن رحیمپور ازغدی، که به عنوان سخنران محافظهکار اصولگرا شناخته میشود، از سال 1382 عضو این شورا است. ابتداً اظهارات او با فرهنگ کمتر پهلویزده بود، اما حیات سیاسیاش را با ادبیات تند و تهاجمی شکل داده است.
روحیت این ادبیات، در دهههای اخیر و به ویژه در دوره ریاستجمهوری محمود احمدینژاد، به قدرت نزدیک شده است. اما پس از مذاکرات اولیه ایران و آمریکا، رحیمپور ازغدی توئیتی منتشر کرد که توسط بسیاری شرمآور دانسته شد. او گفت: «رئیسجمهور آمریکا محل دقیق بوسه را برای متقاضیان روبوسی مشخص کرد. برای مشتاقان مذاکره و آشتی با پرزیدنت وقت مناسبی است.» این اظهارات به سخنان منسوب به دونالد ترامپ اشاره داشت.
پس از این توئیت، واکنشهای متعددی پدیدار شد. سایت خبری عصر ایران مقالهای منتشر کرد که نقد تندی از این اظهارات ارائه کرد. منتقدان اشاره کردند که در شرایطی که حتی حسین شریعتمداری نیز مذاکرات جاری ایران و آمریکا را «تصمیم نظام» میداند، چگونه این شخص به چنین توهینآمیزی میخزد؟
برخی از انتقادکنندگان گفتند که اگر چنین سخنی از یک فرد عادی شنیده میشد، میتوانست مورد توجه قرار میگرفت، اما شنیدن آن از زبان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسفی عمیق بر همه تحمیل میکند.
حسن رحیمپور ازغدی، 62 ساله، بدون تحصیلات آکادمیک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شد. او به خاطر اظهارات تند و بدجوریاش مشهور است. او در اکثر سخنرانیهای خود، اظهاراتی شگفتآوری مطرح کرده که نافرمانآور بودهاست. مثلاً، او پیتزا را به عنوان ابزار اطلاعاتی آمریکا در ایران معرفی کرد و در دیگر بارها از نفوذ آمریکا در نهادهای ایران به صورت عجیب و بدفه سخن گفت.
رحیمپور ازغدی معمولاً هفتهای در برنامههای رسمی حضور دارد. در اکثر برنامهها، او اظهاراتی ناچیز و بدجوری مطرح کرده که به شدت مورد انتقاد قرار گرفتهاند. مثلاً، او در مورد زاد و ولد و جمعیت جامعه اظهاراتی ناپذیری مطرح کرده که باعث ناراحتی بسیاری شدهاست.
نقد او از دانشگاهها و دانشمندان نیز بر فراوانی بوده است. او به دانشگاهها و دانشآموختگان آنها اشاره کرده است و ازآنها میگوید که محصولات پژوهشی خود را عرضه کنند و به جای اینکه فقط برای جلسات خواستگاری مفید باشند، باید در زمینههای عملی مفید بوده باشند.
البته، با وجود اظهارات تند و بعضاً بدجوریاش، رحیمپور ازغدی هیچگاه مورد محاکمه قرار نگرفته و تریبونهای اعلامیاش در رسانههای رسمی از او گرفته نشده است.
نویسنده: سعیده علیپور – توسعه ایرانی