نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، پس از برگزاری دور دوم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در رم، در یک پیام ویدیویی به جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای متعهد شد. او گفت: «از هدف دست‌افشانی نخواهم کرد و حتی یک میلی‌متر هم از این مسیر کوتاه‌تر نخواهم شد.»

ناگه نیویورک تایمز در گزارشی روز چهارشنبه شامل می‌شود که اسرائیل ضمن ارائه طرح‌های مختلفی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران به آمریکا، با گوش فر:UIControlStateNormal‌ קצת تر از پیش، شنید و دریافت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در برخورد با نتانیاهو در اوایل آوریل در کاخ سفید، به اجرای حمله نظامی علیه ایران از واشینگتن حمایت نمی‌کند و برای حل و فصل صلح‌آمیز آن دیپلماسی را مهم‌تر می‌داند.

با این حال، مقام‌های اسرائیلی امروز بر این باورند که حمله‌ای محدود و کوچک‌تر به ایران، که نیازمند پشتیبانی کمتری از آمریکا است، امکان‌پذیر است. این گونه اقدام کوچک‌تر از صرف نظر دولت ترامپ از حمایت نظامی، ایران را چالش‌برانگیز‌تر می‌کند.

استمرار مذاکرات هسته‌ای بین آمریکا و ایران هنوز این سؤال را مطرح می‌کند که آیا اسرائیل قصد انجام چنین حمله‌ای دارد یا نه. چون چنین اقدامی می‌تواند روابط آمریکا و اسرائیل را تحت تنش قرار دهد و حمایت‌های گسترده آمریکا را به خطر بیندازد.

به گفته مقام‌های آمریکایی سابق، برخی از طرح‌های حمله اسرائیلی قبلاً به دولت جدید آمریکا ارائه شده‌اند، اما تقریباً همه این طرح‌ها به آمریکا نیازمند بودند. همچنین اسرائیل از آمریکا خواسته که در مواجهه با حملات انتقامی ایران کمک کند.

ترامپ روز پنجشنبه احتمال حمله نظامی به ایران را نفی نکرد، اما اعلام کرد که در حال حاضر عجله‌ای برای این کار نیست. یک مقام ارشد اسرائیلی هم گفت که نتانیاهو هنوز درباره انتخاب این گزینه تصمیم نگرفته است.

به گزارش یک مقام ارشد امنیتی ایرانی، تهران از طرح‌های اسرائیل مطلع است و هرگونه حمله‌ای با پاسخ قوی و بلافصل روبرو خواهد شد. او اضافه کرد که طرح‌های اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، ناشی از ناراحتی اسرائیل از روند دیپلماتیک کنونی و نیاز نتانیاهو به ایجاد بحران برای بقاء در قدرت است.

دور دوم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در ۱۹ آوریل در سفارت عمان در رم برگزار شد. عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، این مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد و گفت که فضای مثبتی در رم حاکم بود که موجب پیشرفت در اهداف و اصول توافق احتمالی شده است. او اضافه کرد که در حال حاضر باید خوش‌بینی به احتیاط بسیار زیادی یورش‌برداری.

اکسیوس نیز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که پیشرفت‌های خوبی در مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم آمریکا و ایران در رم به دست آمد و طرفین توافق کردند که در هفته آینده مجدداً جلسات خود را ادامه دهند. این مقام آمریکایی گفت: «پیشرفت بسیار خوبی در این گفت‌وگوهای دور دوم حاصل شده است که بیش از چهار ساعت به طول انجامید.»

این وبسایت خبری هم اشاره کرد که ران دیمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل، و دیوید بارنئا، رئیس موساد، قبل از مذاکرات رم، در ملاقاتی مخفیانه با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ برای خاورمیانه، در پاریس همکاری کردند. به گفته این منابع، دیمر در روز شنبه در رم حضور داشت، اما مشخص نیست که آیا با ویتکاف ملاقاتی داشته است یا خیر.

توسط jahankhabari.ir