به گزارش شهروند نیوز، پاپ فرانسیس که می‌شد آ院院士 در سال‌های اخیر ب腥uffer از بیماری‌های مزمن ریوی رنج می‌برد، درگذشت. مراسم مراسم مذهبی عید پاک در میدان سن‌پیتر واتیکان در روز ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شد. یک روز بعد، ایıl پاپ فرانسیس از بین رفت. اکنون ۱۳۷ کاردینال سنbolt کمتر از ۸۰ سال، که با این شرایط واجد شرایط هستند، برای انتخاب رهبر جدید کلیسای کاتولیک در کلیسای سیستین در واتیکان جمع شده‌اند.

کُنکلاو، فرآیند انتخاب پاپ جدید است که در جلسات محرمانه‌ای در واتیکان برگزار می‌شود و این سنت تاریخی توسط کاردینال‌ها، که مقامات برجسته کلیسای کاتولیک هستند، انجام می‌گیرد. هرچند پیش‌بینی جانشین پاپ در واتیکان به دلیل خصوصیت و حساسیت امر دشوار است، منابع خبری چند نامزد برجسته را به عنوان گزینه‌های اصلی معرفی کرده‌اند:

– پیترو پارولین (۷۰ ساله)، نخست وزیر واتیکان و یکی از متحدان ویژه پاپ فرانسیس، با تجربه دیپلماتیک و مهارت‌های میانجی‌گری قوی، به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی مطرح است.
– ماتئو زوپی (۶۹ ساله)، اسقف اعظم بولونیا و رئیس کنفرانس اسقف‌های ایتالیا، با سابقه نقش‌آفرینی در صلح در اوکراین و موزامبیک، به عنوان یک نامزد اصلاح‌طلب و اجتماعی شناخته شده است.
– خوزه تولنتینو دی مندونسا (۵۹ ساله)، کاردینال پرتغالی و رئیس اداره فرهنگ و آموزش واتیکان، به دلیل ارزش‌های فرهنگی و روشنفکری، یکی دیگر از گزینه‌های احتمالی است.
– پیتر اردو (۷۲ ساله)، کاردینال مجارستانی، و کریستوبال لوپز رومرو (۷۲ ساله)، اسقف اعظم رباط در مراکش، نیز در لیست نامزدها قرار دارند.
– پیر باتیستا پیتسابالا (۵۹ ساله)، اسقف اعظم قدس، با سابقه فعالیت در مناطق بحران‌زده مانند نوار غزه، یکی دیگر از نامزدهای مطرح است.

پاپ فرانسیس در طول دوره خود، تلاش کرد تا حضور کلیسای کاتولیک را جهانی‌تر کند و برای این هدف، کاردینال‌های جدیدی از ۷۲ کشور مختلف، بسیاری از آن‌ها برای اولین بار در تاریخ کلیسای کاتولیک، تعلیق کرد. انتخاب پاپ جدید برای نزدیک به یک میلیارد پیرو کلیسای کاتولیک، از اهمیت بسزایی برخوردار است، به ویژه در مسائل مذهبی، سیاسی و اجتماعی.

منبع: ایرنا

توسط jahankhabari.ir