بر اساس گزارش قلم‌نیوز و اطلاعیه مرکز رسانه‌ای قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در حاشیه بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، با عالی‌ترین مقام قضایی تاجیکستان دیدار کرد.

محسنی‌اژه‌ای در این ملاقات، با برخورداری از مشترکات فرهنگی و زبانی بین ایران و تاجیکستان، گفت: ما به این باور هستیم که برای مقابله با چالش‌های جهانی و منطقه‌ای، ضروری است با کشورها و به‌ویژه همسایگانمان مانند تاجیکستان، همکاری مت(compact)ی و عملیاتی داشته باشیم.

او تاکید کرد: ایران و تاجیکستان، با توجه به شرایط مشترک خود، می‌توانند نگاه و تفکر خود را در مورد مسائل جهانی مانند حقوق بشر تقویت کنند. ما از دیدگاه‌های تاجیکستان در مورد حقوق بشر قدردانی می‌کنیم.

رئيس قوه قضاییه اعلام کرد: ظرفیت‌های موجود در ایران و تاجیکستان، موجب توسعه روابط و همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف، از جمله مسائل حقوقی و قضایی، می‌شود.

محسنی‌اژه‌ای اضافه کرد: سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به تاجیکستان، مرحله جدیدی از همکاری‌ها را بین این دو کشور آغاز کرده است.

وی همچنین گفت: با توجه به جنایات و نسل‌کشی‌های رژیم صهیونیستی در غزه، کشورهای منطقه‌ای و جهانی مسئولیتی دارند تا از ظرفیت‌های مجامع بین‌المللی برای مقابله با این جنایات استفاده کنند.

عالی‌ترین مقام قضایی تاجیکستان نیز در این دیدار، خرسندی خود از ملاقات با رئیس قوه قضاییه ایران را ابراز کرد و گفت: سفر رئیس جمهوری ایران به تاجیکستان، ردپای مثبتی بر توسعه روابط دو کشور گذاشته است.

این مقام ادامه داد: فرهنگ مشترک و زبان فارسی زمینه‌های همکاری بین این دو کشور را گسترش داده است و منجر به تطابق نگاه و راه‌حل‌های مشابه می‌شود.

وی همچنین گفت: مایه افتخاری برای ما است که بتوانیم در مجامع جهانی به زبان فارسی صحبت کنیم، که این موضوع مدرکی بر رسیدگی فرهنگی بین ایران و تاجیکستان است.

محسنی‌اژه‌ای در یکم اردیبهشت به چین سفر کرد تا در بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای شرکت کند.

در این سفر، رئیس قوه قضاییه بلافاصله با رؤسای قوه قضاییه کشورهای عضو این سازمان دیدارهای دوستانه خواهد داشت و در مراسم‌های افتتاحیه و اختتامیه‌ی این اجلاس، سخنرانی خواهد کرد.

او در حوزه‌های حقوقی و قضایی، راهکارهایی راهبردی و عملی را برای تقویت همکاری‌ها پیشنهاد خواهد کرد.

سازمان همکاری شانگهای، با بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان، بزرگ‌ترین سازمان منطقه‌ای در جهان از نظر جغرافیایی و جمعیتی است. کشورهای عضو این سازمان در مسیر تقویت همکاری‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، دفاعی و قضایی قرار دارند.

منبع

توسط jahankhabari.ir