در حالی که ایالات متحده حملات علیه گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران در خاورمیانه را شدت بخشیده است، مقامات دولت بایدن می‌گویند واشنگتن از گسترش منازعه به سمت یک درگیری تمام‌عیار منطقه‌ای اجتناب خواهد کرد.

آگهی

یک روز پس از حمله ارتش آمریکا به گروه‌های تحت حمایت تهران در عراق و سوریه، ایالات متحده و بریتانیا حملاتی را علیه ۳۶ هدف متعلق به حوثی‌ها در یمن انجام دادند.

ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، سنتکام، گفته است که در حملات روز شنبه در یمن ۱۳ هدف از جمله انبارهای تسلیحات در زیر زمین، سامانه‌های موشکی، پرتابگرها و دیگر امکاناتی که حوثی‌ها برای حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ استفاده می‌کنند هدف قرار گرفته‌اند.

بنابر اعلام سنتکام، نیروهای آمریکایی در ساعت ۱۰:۳۰ صبح به وقت محلی چهار موشک کروز ضد کشتی را مورد اصابت قرار دادند که «همگی برای شلیک به سمت کشتی‌ها در دریای سرخ آماده شده بودند».

حوثی‌ها در سوی مقابل تلفاتی از این حملات اعلام نکرده‌اند. یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثی‌ها، گفته است که این حملات «بدون پاسخ و پیامد نخواهد ماند».

محمد عبدالسلام، یکی دیگر از سخنگویان حوثی‌ها، نیز گفته است که این گروه با این حملات «متوقف نخواهد شد».

حملات یمن به موازات کارزار تلافی‌جویانه ایالات متحده در مورد کشته شدن سه سرباز آمریکایی در حمله پهپادی شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران به پایگاهی در اردن انجام می‌شود.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، روز یکشنبه در این خصوص گفت که ایالات متحده قصد دارد حملات بیشتری به گروه‌های تحت حمایت ایران انجام دهد.

وی که با شبکه ان‌بی‌سی آمریکا صحبت می‌کرد اظهار داشت: «ما قصد داریم حملات بیشتر و اقدامات بیشتری انجام دهیم تا این پیام روشن را بفرستیم که وقتی به نیروهای ما حمله شود، زمانی که افراد ما کشته شوند، ایالات متحده پاسخ خواهد داد.»

آقای سالیوان از پاسخ به این سوال که آیا ممکن است ایالات متحده به اهدافی در داخل خاک ایران حمله کند، خودداری کرد. با این حال او درباره حملات روز جمعه به اهدافی در عراق و سوریه گفت: «این آغاز، و نه پایان پاسخ ما بود. گام‌های بیشتری وجود خواهد داشت که برخی دیده شده‌اند و شاید برخی دیده نشده‌اند.»

پیشتر در روز جمعه ایالات متحده در اولین موج از حملات تلافی‌جویانه خود بعد از کشته شدن ۳ سرباز آمریکایی در حمله پهپادی توسط گروه‌های وابسته به ایران، ۸۵ هدف مرتبط با سپاه پاسداران و شبه‌نظامیان مورد حمایت آن در عراق و سوریه را مورد حمله قرار داد. حملاتی که طبق گزارش‌ها نزدیک به ۴۰ کشته برجای گذاشت.

اظهارات مشاور امنیت ملی کاخ سفید در حالی بیان می‌شود که گروه‌های مورد حمایت تهران در سراسر منطقه فعالیت‌های خود را تشدید کرده‌اند: حزب‌الله به اهدافی مرتبط با اسرائیل در مرز لبنان شلیک کرده است، شبه‌نظامیان عراقی نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه را هدف گرفته‌اند و حوثی‌ها کشتی‌های ایالات متحده در دریای سرخ را مورد تهاجم قرار داده‌اند.

این در شرایطی است که ایران به رغم حمایت خود از این گروه‌ها، تاکنون از هرگونه نقش مستقیم در درگیری اجتناب کرده است. پنتاگون گفته است که خواهان جنگ با ایران نیست و معتقد نیست که تهران نیز علاقه‌ای به جنگ داشته باشد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

همزمان واشنگتن تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای جلوگیری از گسترش جنگ در منطقه افزایش داده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است قصد دارد در پنجمین سفر خود به منطقه از زمان حمله حماس به اسرائیل در ماه اکتبر طی روزهای آینده از عربستان سعودی، مصر، قطر و اسرائیل بازدید کند.

source

توسط jahankhabari.ir