هانا نویمان، نماینده آلمانی و رئیس هیات روابط با ایران پارلمان اروپا اعلام کرد که هدف حمله هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.
به گفته خانم نویمان، دفتر او در ماه ژانویه هدف کارزار هکری قرار گرفته است. هکرها خود را به جای اشخاص واقعی جا زده و با کارکنان دفتر او از طریق پیام، تماس تلفنی و ایمیل ارتباط برقرا میکردند. آنها در نهایت توانستند با استفاده از بدافزارها به یک لپتاپ حمله کنند.
هانا نویمان گفت: «این حمله اقدامی پیچیده بود. هکرها با استفاده از روشهای مختلف از جمله فشار شخصی بر کارکنان سعی میکردند آنها را وادار کنند که به طور تصادفی روی لینکی کلیک کنند.»
به گفته این نماینده پارلمان اروپا، سرویس اطلاعات داخلی آلمان چهار هفته پیش او را از این حمله باخبر کرده است.
ولودیمیر زلنسکی شامگاه سهشنبه با طرح «پیشنهاد نهایی» دولت ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین مخالفت کرد و آن را ناقض قانون اساسی کشورش دانست. ترامپ روز چهارشنبه این اقدام رئیسجمهوری اوکراین را «لطمه بزرگ به مذاکرات صلح با روسیه» عنوان کرد و گفت: «زلنسکی برگ برندهای ندارد.»
به گزارش والاستریت ژورنال، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین شامگاه سهشنبه ۲۲ آوریل در نشست مطبوعاتی ضمن رد طرح دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا برای پایان دادن به جنگ اوکراین موسوم به «پیشنهاد نهایی»، گفت: «اوکراین به طور قانونی اشغال کریمه را به رسمیت نمیشناسد. چیزی برای گفتگو وجود ندارد. این خلاف قانون اساسی ماست.»
به گزارش اکسیوس به نقل از منابع مطلع، پیشنهاد نهایی آمریکا برای پایان جنگ اوکراین مستلزم موافقت کییف با چارچوبی بود که بر مبنای آن آمریکا شبهجزیره کریمه را به عنوان بخشی از روسیه به رسمیت میشناسد و اوکراین باید تسلط غیر رسمی روسیه را بر تقریبا تمام سرزمینهای اشغالی از سال ۲۰۲۲ بپذیرد. این پیشنهاد همچنین شامل سلب امکان عضویت در ناتو از اوکراین بود.
از سوی دیگر درادامه حملات موشکی روسیه، مقامهای اوکراین میگویند دستکم ۹ نفر در حملات شبانه نظامیان روس به کییف کشته شدند.
به گفته مقامهای اوکراینی در این حملات موشکی و پهپادی ۶۳ نفر هم مجروح شدند. بنا به گزارشها حملات هوایی به کییف چهارشنبه شب آغاز شد و تا ساعات اولیه روز پنجشنبه نیز ادامه داشت. این حملات خسارات زیادی در چند محله کییف به بار آورد.
طبق گزارشهای منتشرشده بیش از ۱۲ مورد آتشسوزی در کییف روی داد و امدادگران برای نجات قربانیان از زیر آوار در محل حملات حضور یافتند.
تنها سه روز مانده به دور سوم مذاکرات هستهای تهران و واشنگتن، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا گفت که ایران میتواند برنامه هستهای غیرنظامی داشته باشد، اما به شرطی که اورانیوم غنیشده لازم را وارد کند. اگرچه این برای دولت ترامپ نوعی عقبنشینی است، اما موافقت تهران با چنین پیشنهادی بعید مینماید.
مارکو روبیو در گفتگو با پادکست The Honestly به میزبانی بری وایس که روز چهاشنبه ۲۳ آوریل منتشر شد جزئیاتی از موضع دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا را در مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران آشکار کرد.
آقای روبیو گفت: «اگر ایران خواستار برنامه هستهای صلحآمیز است، میتواند مثل بسیاری دیگر از کشورها چنین برنامهای داشته باشد، به این معنا که میتواند مواد غنیشده را وارد کند.»
این موضع آقای روبیو به وضوح عقبنشینی از موضع پیشین مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید است که خواهان «برچیدن کامل» برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران شده بود.
وزیر خارجه آمریکا افزود: «ما نمیخواهیم این مذاکرات را به صورت عمومی و از طریق رسانهها انجام دهیم، زیرا به روند مذاکرات آسیب میزند. اما در صورت تمایل جمهوری اسلامی به داشتن برنامه هستهای صلحآمیز، راهی برای آن وجود دارد.»
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهار نظری تازه نسبت به تبعات، ابعاد پیشبینی نشده و پیچیدگیهای جنگ با ایران هشدار داد.
وی تصریح کرد که جنگ احتمالی با ایران میتواند «بسیار پیچیدهتر» و «بغرنجتر» از درگیریهای نظامی باشد که مردم آمریکا پیشتر در سالهای اخیر شاهد آنها بودهاند.
وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در مصاحبهای با نشریه «فری پرس» که متن آن روز چهارشنبه منتشر شد، گفت: «هرگونه اقدام نظامی در این مقطع در خاورمیانه، چه از سوی ما یا هر کشور دیگری علیه ایران، میتواند آتش یک درگیری بسیار گستردهتر را شعلهور کند.»
آقای روبیو درباره سناریوی فرضی چنین جنگی یادآور شد: «این جنگ از آن نوع اتفاقاتی نخواهد بود که مردم به تماشای آن در تلویزیون عادت کردهاند؛ مثل اینکه چند پهپاد ساقط شدهاند و ما صد نفر از نیروهای دشمن را از بین بردهایم یا چیزهایی از این دست؛ این بار اوضاع بسیار پیچیدهتر خواهد بود.»
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت رئیسجمهور ترامپ مصمم است از ورود به یک درگیری نظامی اجتناب کند و به همین دلیل دستور داده تا مذاکرات هستهای با ایران از سر گرفته شود.
این زمینلرزه ظهر روز چهارشنبه به وقت محلی شمال غربی ترکیه را لرزاند. به گفته مقامهای ترکیه دستکم ۲۳۶ نفر مجروح شدهاند. اکثر آنها بر اثر حمله عصبی و تلاش برای پرش از ساختمانها به مراکز درمانی منتقل شدند.
کارشناسان هشدار دادهاند که کلانشهر استانبول که ۱۶ میلیون نفر جمعیت دارد به احتمال ۶۴ درصد تا سال ۲۰۳۰ دستکم یک زلزله هفت ریشتری را تجربه خواهد کرد.
مرکز زلزله روز چهارشنبه در دریای مرمره و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین بود. مرکز زمینلرزه تنها ۴۰ کیلومتر با استانبول فاصله داشت.
به گفته وزیر کشور ترکیه زلزله روز چهارشنبه ۱۳ ثانیه طول کشید و پس از بیش از یکصد پسلرزه به ثبت رسیده است. قویترین پسلرزه ۵.۹ ریشتر بود.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source