به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری رسا، نتفلیکس از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۵ مشترکان خود را از ۷۰ به ۳۰۰ میلیون افزایش داد. در ایران، از سال ۱۳۹۵ پلتفرمهای مختلف نیز رشد کردهاند، اما اپراتورهای تلفن همراه در سال ۱۴۰۳ با درآمد ۲۲ هزار میلیارد تومانی از ترافیک دادهای، در مقایسه با ۷ هزار میلیارد تومانی که شبکههای نمایش خانگی از این روند کسب کردهاند، سود اصلی را به دست آوردهاند.
درآمد شرکت نتفلیکس در سهماهه اول سال ۲۰۲۵ به ۱۰.۵ میلیارد دلار رسید که نشاندهنده رشد ۱۳ درصدی نسبت به دوره قبل است. افزایش قیمت اشتراکها و درآمد تبلیغاتی از عوامل کلیدی رشد درآمد این شرکت بودهاند. همچنین، سود خالص نتفلیکس در این دوره ۲.۹ میلیارد دلار بوده است.
در ایران، اپراتورهای تلفن همراه با فروش پکیجهای اینترنتی بخش عمدهای از درآمد ترافیک شبکههای نمایش خانگی را به دست میآورند، در حالی که شبکههای نمایش خانگی م conceivably هزینههای سنگین تولید محتوا را متحمل میشوند.
نظریه «اقتصاد پلتفرمی» نیک سرنچک میگوید که سود بیشتر پلتفرمهای دیجیتال مانند نتفلیکس معمولا به مالکان زیرساختها (اپراتورهای تلفن همراه) میرسد، نه به تولیدکنندگان محتوا. این موضوع مجدداً وابستگی شبکههای نمایش خانگی به اپراتورها را تأیید میکند.
ابراهیم احمدی، تحلیلگر رسانهای، معتقد است که شبکههای نمایش خانگی با تولید محتوای خلاقانه، صنعت هنر را تقویت میکنند و درآمد اپراتورها صرفاً نتیجه تقاضای بازار و تامین زیرساخت برای فعالیت این پلتفرمها است.
عیسی حسینی، تحلیلگر دیگر، میگوید: «دادهها نشان میدهند که اپراتورها از ترافیک شبکههای نمایش خانگی درآمد ۲۲ هزار میلیارد تومانی کسب میکنند و سود زیرساختسازی خود را به دست میآورند، اما هیچگونه ساز و کاری برای توسعه زیرساختهای هنری وجود ندارد.»
تحقیق شرکت مککینزی در گزارشی با عنوان «آینده اقتصاد دیجیتال» (سال ۲۰۲۳) مدل «اشتراک ارزش» را پیشنهاد میدهد تا برای تامین زیرساخت و تولیدات هنری بخشی از درآمد حاصل از شبکههای نمایش خانگی مورد استفاده قرار گیرد.