به گزارش گروه بینالمللی دفاعپرس، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، در صفحه اینستاگرام خود، از جلسهای با فارغالتحصیلان دانشگاههای معتبر جهان که در خصوص ناترازیها برگزار شده است، حکایت کرد. در این پست، عارف خاطرهای از بازگشت خود از دانشگاه استنفورد آمریکا به ایران را همراه با یک عکس منتشر کرده است.
عارف در پست خود از جلسات مختلفی که از زمان تشکیل دولت پانزدهم با صاحبان نظر و نخبگان برگزار شده است، یاد کرده است. او به خصوص درباره جلسهای با فارغالتحصیلانی از دانشگاههای معتبر جهان که پس از تحصیلات خود به ایران بازگشتهاند، صحبت کرده است.
عارف تجربیات خود بعد از بازگشت از دانشگاه استنفورد را با تذکر این نکته شرح داد که وقتی در دانشگاه استنفورد بود، هفتاد یا هفتاد و پنج هزار دلار دریافت میکرد، اما در اوایل مهر سال ۱۳۵۹، هنگامی که جنگ تحریکی شروع شده بود، صبح از رسالهاش دفاع کرده و همان روز به سمت ایران روانه شده است. به دلیل شرایط ناامن آن زمان، امکان ورود به ایران با هواپیما وجود نداشت. او پس از رسیدن به پاکستان، از کویته با اتوبوس به تهران رسید.
پرسشهایی که معمولاً از عارف میپرسیدند، آن بود که آیا در صورت برگشت زمان هم به ایران میآمد. او همیشه به این سؤال با اقسام اسلامی پاسخ میداد که اگر زمان برگرداند، همان مسیر را انتخاب میکرد.
عارف قاطعانه میگوید که هر گامی که همان جوانها در دهه ۶۰ برداشتند، امروز میتوان جایگاه مهمی را در کشور تشخیص داد. او به این نکته اشاره کرد که اگر آن جوانها در آن زمان به میدان نیامده بودند، امروز به جای خود نمیرسیدند. البته او میگوید که امروز این چنین اوضاعی را نداریم. اگرچه نظام بوروکراتیک هنوز هم همپایه است، اما در گذشته پ्रسرباری بر ضد استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، مانند کامپیوترها، وجود داشته است. او مثالی از مقاومتهایی را ارائه کرد که در دهه ۶۰ روبرو شده بود. او اظهار داشت که به تدریج استقبال از ایدههای نوآورانه و کاربردی در سطوح بالایی تشویق میشود.
در نهایت، عارف ادعا کرد که نخبگان جهان اسلام باید به کشور خود بازگردند. او بر این باور است که تا زمانی که ما قوی نشویم، نمیتوانیم کاری انجام دهیم. عارف مسیر غرب را مسیر مطلوب نخبگان انکار کرد و منتقد اوج تمدن غرب، یعنی فجایع غزه، که برای او نماد اوج بیتمدنی است، شد.
انتهای پیام / ۱۳۴