سیدرضا میرابیان، سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در کویت و کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا

سیدرضا میرابیان، کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا و سفیر اسبق ایران در کویت، در گفت‌وگویی با ایکنا، به تحلیل اهداف تشدید اعمال وحشیانه رژیم صهیونیستی در منطقه غزه و حمایت رسمی ترامپ از نتانیاهو پرداخت. او گفت: هدف اجراي این حملات و تشدید فشار بر فلسطینی‌ها، اجبار آنها به کوچ اجباری از خاک وطنی آنهاست، همچنین برای فشار بر حماس به قبول آتش‌بس و تسلیم می‌باشد.

وی تأکید کرد که تسلیم حماس امکان‌پذیر نیست و این مقاومت باعث افزایش مخالفت‌ها در رژیم صهیونیستی شده‌است. در داخل رژیم موجود، نتانیاهو به چالش‌های داخلی روبرو شده و متوجه شده که نتوانسته هدف‌های خود را به موفقتی که در ذهنش داشت، به جای برساند. این وضعیت منجر به افزایش اعتراضات داخلی و حمایت از آزادی سایر اسرای اسرائیلی‌ها شده است.


بیشتر بخوانید:


دوایر دست‌کش در رژیم صهیونیستی

میرابیان در بیان اوضاع فعلی، اشاره کرد که رژیم صهیونیستی در وضعیتی بسته شده و جایی برای بازگشت به تعبیر قبلی ندارد، به جز پذیرش مذاکره‌ها و مذاکرات با حماس. این به معنی این است که رژیم مجبور به تسلیم خواسته‌های حماس است، که شامل ورود کمک‌های انسانی به غزه و احترام به حقوق زنده‌ماندن مردم این منطقه می‌شود.

در پاسخ به پرسش دربارهاندیشگران آمریکا و حمایت ترامپ از نتانیاهو، میرابیان بر این نکته تأکید کرد که هدف آمریکا از این حمایت، بازگشت به روند عادی‌سازی روابط کشورهای آراب با اسرائیل است. در یک جوی غیرعادی و با توجه به تاریخ 70 ساله رژیم صهیونیستی، مراحل اخراج مردم فلسطین ادامه یافته و امروزه هم همین تلاش برای کوچ اجباری باقی‌مانده‌های فلسطینی در غزه و مناطق دیگر دیده می‌شود. الیک الیکه فشار برای انتقال مردم غزه به مصر و مردم کرانه باختری به اردن وجود دارد، اما مصر و اردن برخtypeorm قط_sprites بسیار محکم به این موضوع پاسخ داده‌اند.

سکوت کشورهای عرب

در خصوص سکوت کشورهای عرب در مواجهه با جنایات رژیم صهیونیستی، میرابیان اظهار داشت که این سکوت ناشی از عجز و ناتوانی است، اگرچه تعیین‌کننده سرنوشت غزه، استقامت و مقاومت مردم فلسطینی است. برخی از جلسات و اجلاس‌ها مانند شورای همکاری اسلامی بیشتر با اهداف رسانه‌ای روبه‌رو شده و این سازمان به وظایف خود عمل نمی‌کند.

در مورد هدف آمریکا از تشدید حملات به یمن، میرابیان بیان کرد که هدف اصلی این نوع زد و زاست، دست‌انچینی انصارالله از حملات دریای سرخ و موشک‌fontSize اندازی علیه اسرائیل است. بر اساس گزارش‌های نشریه آمریکایی فارن افرز، پس از یک ماه بمباران شدید یمن، انصارالله تنها تسلیم نشده بلکه حاکمیت دریای سرخ را بازپس گرفته‌است.

در نهایت، میرابیان با تأکید بر تداوم حملات موشکی و پرتاب موشک‌ها توسط انصارالله به شهرهای اراضی اشغالی، اظهار کرد که این حوادث و اعترافات امریکایی‌ها نشان‌دهنده وجود نظامی انصارالله و استمرار آن است.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

توسط jahankhabari.ir