بر اساس اطلاعیه ای که توسط منابع سیاسی ارائه شد، ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگویی با پارلماننامهای از صبح جمعه پنجم اردیبهشت 1404 اعلام کرد که جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همراهان ارشد آن در مشهد برگزار شدهاست.
ابراهیم رضایی اضافه کرد که در این مجمع، وزیر دفاع گزارشی شامل برنامهها، رویکردها، اقدامات و دستاوردهای وزارت دفاع در هفتماه گذشته ارائه داد و تأکید کرد که حوزه دفاعی کشور باید از تضعیف و تأثیرات مسائل سیاسی پناه بردارد.
به گزارش رضایی، وزیر دفاع به عملیاتهای “:void Sadegh 1” و “void Sadegh 2” اشاره کرد و اظهار داشت که این عملیاتها تجربیات با ارزشی ارائه دادهاند و منجر به طراحی روشهای نو در حوزههای پدافندی و افندی شدهاند که اکنون در سرگرمیهای دفاعی و موشکی کشور به کار میروند.
رضایی همچنین گفت که وزیر دفاع التماس کرد به تخصیص بودجه لازم از سوی مجلس شورای اسلامی برای توانبخشی دفاعی کشور توجه شود، البته او به استفاده از امکانات غیرقومیت برای تقویت حوزه دفاعی اشاره کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی، فعالیتهای اقتصادی وزارت دفاع را هم مورد بررسی قرار داد و از آمادگی این وزارتخانه برای همراهی دولت در پروژههای استراتژیک از قبیل تأمین پنلهای خورشیدی، تضمین امنیت غذایی و تعهد به کارهای اقتصادی اساسی خبر داد.
رضایی همچنین وضعیت بازنشستگان را مطرح کرد و گفت که در سال 1404، حدود 11 هزار میلیارد تومان برای برنامه م голос بازنشستگان تخصیص یافته و مبلغ سرانه کارت حکمت به 520 هزار تومان اضافه شدهاست. همچنین تقدیم وام بدون سود برای خرید جهیزیه و لوازم خانگی تا حد 100 میلیون تومان مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد که در این جلسه، گزارشهایی از فعالیتهای دیپلماسی دفاعی، مذاکرات با همکاران از عربستان، صادرات محصولات دفاعی، پیشرفتهای در حوزه هوش مصنوعی و فناوریهای شناختی و همچنین مسائل اقتصادی ارائه شد.
رضایی اظهار کرد که معاونان وزیر دفاع نیز در این نشست وضعیت صنایع دفاعی و حوزههای مختلف زیر نظر وزارت دفاع را مورد بررسی قرار دادند.
در پایان، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اعلام کرد که اعضای کمیسیون در این جلسه دیدگاهها و پیشنهادات خود را ارائه کردند که شامل نیاز به ایجاد بازدارندگی متناسب با تهدیدات، پیگیری ضعفهای گذشته، تقویت جبهه مقاومت، بومیسازی تجهیزات، تقویت دیپلماسی دفاعی، انتقاد از عدم تامین کامل بودجه دفاعی، توجه به بازنشستگان و رزمندگان، مخالفت با هرگونه مذاکره نسبت به موشکهای بالستیک، تمرکز بر فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی، بازنگری در شرکتهای اقتصادی وزارت دفاع، برآوردن مسئولیتهای اجتماعی، تقویت تواناییهای بالگردی کشور و هماهنگی با دکترینهای دفاعی جدید در مواجهه با تهدیدات جدید است.
انتهای پیام/ 134