لهستان در حالی که با معضلات امنیتی داخلی و خارجی روبرو است همچنان از نفوذ نظامی روسیه در شرق اروپا نگران است.
دولت لهستان در همین راستا به توافق «نظامی شنگن» پیوسته است. هدف از این ابتکار اروپایی تسهیل جابجایی نیروهای نظامی بین کشورهای عضو این توافق است.
هلند و آلمان نیز به نشانه همبستگی با اوکراین به این توافق پیوستهاند. اوکراین از نزدیک به دو سال پیش تاکنون با تهاجم نظامی روسیه روبرو است. بخش قابل توجهی از مناطق شرق اوکراین اکنون به اشغال نظامیان روس درآمده است.
اعضای توافق «نظامی شنگن» بر این باور هستند که این توافق گامی در راستای تقویت امنیت کشورهای اروپایی است. آنها همچنین امیدوار هستند که توافق مشترک بتواند ضمن تضمین ارسال سریع کمک به اوکراین بسیج نیروها در جبهه شرقی ناتو را تسهیل کند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
وزیر دفاع لهستان گفته که جنگ اوکراین نشاندهنده اهمیت بسیج سریع نیروهای نظامی در شرایط مشابه است. آمستردام نیز تسهیل جابجایی نیروهای نظامی بین کشورهای عضو توافق «نظامی شنگن» را امری حیاتی برای مواجهه با چالشهای روزافزون ژئوپولیتیک خوانده است.
لهستان امیدوار است تا توافقهایی مانند توافق «نظامی شنگن» و عضویت در آنها بتواند جایگاه این کشور در اتحادیه اروپا را تقویت کند. دولت جدید لهستان به رهبری دونالد توسک، رئیس پیشین شورای اتحادیه اروپا تلاش میکند تا پس از هشت سال زمامداری ملیگرایان در ورشو، رابطه با بروکسل را بهبود ببخشد.
source