علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در معرض بحث‌های اخیر مربوط به مذاکره با دولت آمریکا تحت ریاست دونال드 ترامپ، تاکید کرد که هر اتفاقی که به شکل صلح بیفتد، باید به صورت موقت در نظر گرفته شود. او این دیدگاه را با استفاده از همخوانی استعاری از صلح امام حسن مجتبی، که به عنوان صلح موقتی شناخته می‌شود، بیان کرد. برخی از ناظران این نظر را به معنای عدم تقاضای تغییر جذACING در سیاست خارجی ایران تفسیر کردند، در حالی که برخی دیگر از آن به عنوان تاکتیکی برای کاهش ناراحتی‌های کناره‌گیران شدید درون جمهوری اسلامی دیدند.

علی‌اکبار گرجی، استاد حقوق عمومی دانشگاه شهید بهشتی و حقوقدانی که به دولت روحانی نزدیک است، در پاسخ به سوال‌ها درباره آینده روابط ایران و آمریکا، تأکید کرد که ایران می‌بایست انجام اصلی در سیاست خارجی خود اعمال کند. او بر این باور است که نگرش دشمن‌خویی با فرهنگ ایران سازگار نیست و شناسه‌گر این سیاست به عنوان دلیل بماندن ایران از توسعه جهانی خارج است.

در پاسخ به این سؤال که چقدر دشمنی با آمریکا در جامعه ایران ریشه‌دار است، گرجی بیان کرد که این فکرگرایی ایدئولوژیکی است و نه فرهنگی. او اشاره کرد به تاریخ معاصر ایران و ناامنی‌های اولیه مردم نسبت به نقش آمریکا در انقلاب ایران و تأثیرات متعهدان شوروی سابق بر روابط ایران و آمریکا.

گرجی توضیح داد که نظرات متعصبی و سیاست‌های شرمنده‌آور در فرهنگ ایرانی مотор می‌یابند و نسبت به فرهنگ ناب ایرانی هیچ صلبه‌ای از سیاست دشمن‌خویی نیافته می‌شود. او بر اهمیت تغییر رویکرد به سمت دوستی و همکاری با سایر کشورها بات FAT و تأکید بر عقلانیت و منافع مشترک تأکید کرد.

در مورد روابط با اسرائیل، گرجی معتقد است که ایران باید به حمایت از حقوق مظلومان پایدار باشد، اما بدون اینکه به مقاومت و ضد دنیا برخوردارد. او بر این باور است که راه حل مناسب برای ت院副院长 ت العربی این منطقه، همزیستی مسالمت‌آمیز بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها و ایجاد دولت‌های مستقل برای هر کدام است.

در پایان، گرجی برای رسیدن به صلح و همکاری بین ایران و آمریکا توصیه کرد که زمامداران دو کشور به جای دشمنی، رویکرد دوستانه‌تری را در روابط بین‌المللی تبیین کنند.

توسط jahankhabari.ir