عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی، در مقاله‌ای به بررسی مسائل مربوط به برگزاری فستیوال کوچه در بوشهر پرداخته و با بررسی مسائل مختلف، علل مخالفت‌ها را بررسی کرده است. او معتقد است که مسئله اصلی این است که حکومت از تصرف عرصه عمومی ترسیده است و نیازی به محدود کردن فرهنگ و سبک زندگی برخی از مردم به فضای خصوصی ندارد.

عبدی می‌گوید، هدف اصلی مخالفت‌ها ترس از تصرف فضای عمومی از سوی رقیبان است، و نظام سیاسی در مراحل آغازین متوجه شده بود که با مطالبات فرهنگی و سبک زندگی برخی از مردم چندان تطابقی ندارد ولی نیتهای مقابله و مكافات نداشته و دوست نداشت این فرهنگ‌ها در فضای عمومی ظاهر شوند. این نیاز به بروز عمومی ناشی از رشد فرآیند و نیاز به حضور در فضای عمومی است.

در ادامه، عبدی تربطی و فساد را به مبرراتی چون خلاف شرع و اختلاط زنان و مردان می‌شناسد، که این‌ها بهانه هستند. او می‌گوید، این وضعیت از همان آغاز موجود بوده و تنها فضای عمومی را هدف قرار داده بود؛ این موضع‌گیری‌ها باعث پدیدآوردن یک تقابل در جامعه شده است.

عبدی با توجه به وضعیت حجاب در کشور، معتقد است که حجاب هم به طور مشابه شکل گرفته و تلاش برای کنترل آن در فضای عمومی، از طریق برچسب‌زنی و تقسیم‌بندی جامعه، تنها باعث ضدیت و تقابل با دین شده است. او پیشنهاد می‌کند که راه‌حل مناسب، به رسمیت شناختن فرهنگ‌های مختلف در چارچوب قانون و فرهنگ کشور باشد، تا قدرت‌های رسمی بتوانند با ارزش‌های عمومی جامعه یکپارچه شوند. او آگاه است که این کار نیازمند پذیرش و فهم واقعی جامعه است و نباید برای ایجاد همسنگی آن‌ها مجبور به تغییر باشند.

توسط jahankhabari.ir