**شهرآرانیوز**: کارشناسان حوزه محیط زیست اظهار داشتهاند که از آغاز به کار دولت دوم ترامپ در مدت کوتاه ۱۰۰ روز، بیش از چندین فرمان اجرایی گسترده صادر شده را که میتواند مستقیماً به اهداف کاهش گازهای گلخانهای آسیب برساند.
ستون دیگری از این منابع بیان میکند که ترامپ از اولین hours وارد به قدرت، دستورات متعددی را صادر کرد که نتیجهآن، تحریمهای آبی و خشکی، خروج از توافق پاریس، و لغو محدودیتهای حفاری در قلمروهای فدرال و دریایی بود. از جمله این دستورات، محافظت از «انرژی آمریکا» علیه تکالیف ایالتی بود که میتواند باعث نابودی قوانین محلی در حوزه تولید و مصرف انواع سوخت شود.
جان هولدرن، استاد علوم و سیاستهای محیط زیست و مشاور علمی سابق باراک اوباما، اعلام کرده که «تغییر این خسارات در آینده بسیار مشکل خواهد بود.»
ترامپ با اعلام وضعیت اضطراری ملی انرژی، راهی برای تصویب سیاستهایی فراهم کرده که به صنعت سوختهای فسیلی کمک میکند. فرمان اجرایی وی شامل تأمین انرژی «قابل اعتماد، متنوع و مقرون به صرفه» برای صنایع، حمل و نقل، و دفاع است. همچنین، حفاریهای زمینی و دریایی و استخراج زغال سنگ را گسترش داده است.
با این حال، سم سانکار، معاون ارشد شرکت غیردولتی «ارث جاستیس»، خم کرده که برخلاف ادعاهای ترامپ درباره بحران انرژی، تولید سوختهای فسیلی در آمریکا در بالاترین میزان خود قرار دارد. اطلاعات ایالات متحده بیان میکند که این کشور در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۳.۲ میلیون بشکه نفت روزانه تولید کرده است.
همچنین، احتمالاً برخی از آزادیهای محیطزیستی که آمریکاییان امروز برخوردار هستند، مانند هوا و آب پاک، به خطر خواهند افتاد. سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا، در «بزرگترین اقدام مقرراتزدایی در تاریخ ایالات متحده»، شامل لغو مقررات انتشار گازهای گلخانهای و ارزیابی مجدد یافتههای دولت خواهد شد. کارشناسان هشدار میدهند که این اقدامات توانایی سازمان در حفاظت از سلامت عمومی متounter میشود.
پس از بازگشت ترامپ به قدرت، وی با ایجاد یک وزارتخانه جدید تحت نظر ایلن ماسک، هدف کاهش هزینههای فدرال را داشت. این اقدام منجر به اخراج هزاران کارمند فدرال در موسسات علمی مانند اداره ملی اقیانوسی و جوی و ناسا شد. این حمله به منابع علمی و فناوری کشور، بر اساس گفتههای هولدرن، «یک حمله تمام عیار» به نوآوری علمی و فناوری آمریکا است.
**منبع: ایرنا**