اختلال افسردگی عمده یا اختلال افسردگی ماژور یک بیماری روانی است که مشخصههای اصلی آن حالت افسردگی در وضعیتها و موقعیتهای مختلف، عزت نفس پایین و بیعلاقگی به انجام فعالیتهایی که به طور معمول لذتبخش هستند به مدت دستکم دو هفته است.
افسردگی معمولاً همراه با علائمی مثل عدم عزت نفس، اختلالات خواب، اختلالات خوردن، خستگی، بیحالی و احساس دردِ بدون دلیل است. همچنین در مواردی، فرد افسرده ممکن است هذیان بگوید یا چیزهایی ببیند یا بشنود که دیگران قادر به احساس آنها نیستند. برخی از بیماران به نوعی افسردگی بازگشتی دچار هستند، به این معنا که فرد دورههایی از افسردگی را تجربه میکند که ممکن است بین هر دوره، سالها فاصله باشد.
شایان ذکر است که اختلالات افسردگی میتوانند تأثیراتی بسیار منفی بر شخصیت فرد، کار، درآمد مالی، زندگی تحصیلی و نیز وضعیت خواب، عادتهای غذایی و سلامت عمومی او داشته باشد و همین عوارض، مراجعه به موقع به روانشناس بالینی و روانپزشک را در صورت مشاهده نشانهها به امری ضروری تبدیل میکند.
اکنون پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو(UCSF) دادههای جمعآوری شده از بیش از ۲۰ هزار فرد را در طول هفت ماه و از ۱۰۶ کشور تجزیه و تحلیل کردند. دانشمندان با استفاده از همین شرکتکنندگان به دادههای دمایی ۲۰ هزار و ۸۶۳ نفر شامل ۵۳ درصد مرد و ۴۷ درصد زن دست یافتند و دادههای یک حسگر پوشیدنی برآمده از ۲۱ هزار و ۶۴ نفر شامل ۵۶ درصد مرد و ۴۴ درصد زن را بررسی کردند.
در مجموع ۵۵۹ هزار و ۶۶۴ ارزیابی دمای بدن انجام شد که به طور متوسط ۲۷ قرائت در روز برای هر شرکتکننده انجام شد.
در همان زمان، ارزیابیهای ماهانه سلامت روان با استفاده از معیار افسردگی که به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد به همراه سیستم اطلاعاتی سنجش پیامدهای گزارششده بیمار(PROMIS) که یک سیستم رتبهبندی قابل اعتماد برای اندازهگیری سطوح افسردگی(خفیف تا شدید) است، انجام شد.
اشلی میسون سرپرست تیم پژوهش میگوید: از نظر ما این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی ارتباط بین دمای بدن و علائم افسردگی در یک نمونه وسیع جغرافیایی است.
آنچه پژوهشگران دریافتند این بود که دمای بدن مستقل از متغیرهایی مانند سن و جنس با شدت علائم افسردگی مرتبط است. آنها همچنین دریافتند که افزایش سطح شدت افسردگی با دمای بالاتر بدن مطابقت دارد.
منبع: تسنیم
source