دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، «علی‌اکبر احمدیان»، در دیداری با وزیر امور خارجه چین، «وانگ یی»، در حاشیه اجلاس امنیتی بریکس که در برزیل برگزار شد، نگاه‌ها و اصول روشن ایران را در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا مطرح کرد. احمدیان تأکید کرد که ایران همواره متحدان راهبردی خود را در جریان این مذاکرات قرار می‌دهد. او همچنین پکن را شریک مهم سیاسی و اقتصادی تهران نامید و اظهار داشت که برنامه‌ریزی شده‌است تا روابط راهبردی با چین را ارتقا دهند.

احمدیان به اهمیت همکاری‌های تهران-پکن در به چالش کشیدن یکجانبه‌گرایی عرصه بین‌الملل و تضمین منافع بلندمدت ملت‌ها اشاره کرد. او همچنین اعلام کرد که ایران متحدان راهبردی خود را در جریان مذاکرات با آمریکا قرار می‌دهد.

از سوی دیگر، وزیر امور خارجه چین، وانگ یی، تاکید کرد که پکن همواره از مواضع اصولی ایران در منطقه و مذاکرات حمایت کرده و آماده است روابط اقتصادی خود با ایران را بیش از پیش گسترش دهد. او چین را شریک جامع راهبردی ایران خواند و حق ایران در استفاده از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را تأیید کرد.

وانگ یی افزود که بر اساس سند جامع همکاری‌های راهبردی فی‌ما بین، چین تلاش می‌کند تا تعاملات خود با ایران را تقویت کرده و سفر آینده رئیس‌جمهور ایران به چین را به‌عنوان محملی جهت توسعه روابط دو کشور مطرح کند. در نهایت، دو طرف در ادامه‌ی مذاکرات دو‌جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، از جمله موضوع هسته‌ای، توافق کردند.

توسط jahankhabari.ir