دولت پاکستان با دفاع از عملکرد خود در برگزاری انتخابات سراسری، انتقادهای خارجی در مورد وجود تقلب و بی‌نظمی در رأی‌گیری روز پنجشنبه و نیز محدودسازی خدمات تلفن همراه در این کشور را رد کرد.

آگهی

وزارت امور خارجه ایالات متحده گفته بود که رأی‌گیری روز پنجشنبه در پاکستان با اعمال محدودیت‌های نابجا بر آزادی بیان، تشکل و تجمع مسالمت‌آمیز برگزار شده است و اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که از نبود زمینه بازی برابر به دلیل ناتوانی برخی چهره‌های سیاسی در رقابت انتخاباتی پاکستان متاسف است.

وزارت امور خارجه پاکستان در واکنشی تند به این اظهارات در روز شنبه ۱۰ فوریه (۲۱ بهمن) تأکید کرد که انتخابات پارلمانی در این کشور به صورت «سالم و موفقیت‌آمیز» برگزار شده است.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

این وزارتخانه گفته که «لحن منفی» موجود در برخی اظهارنظرهای خارجی درباره انتخابات باعث شگفت‌زدگی است، زیرا در این اظهارات نه موضوع پیچیده بودن روند انتخابات در پاکستان در نظر گرفته شده است، نه این موضوع که ده‌ها میلیون پاکستانی با بهره‌مندی از حق رأی خود، «آزادانه و مشتاقانه» در انتخابات شرکت کردند.

در بیانیه وزارت خارجه پاکستان آمده است: «این واقعیت انکارناپذیر نادیده گرفته شده که پاکستان انتخابات سراسری را به صورت مسالمت‌آمیز و موفقیت‌آمیز برگزار کرده و در این در حالی است که با تهدیدات امنیتی جدی عمدتاً ناشی از تروریسم حمایت شده خارجی روبرو بوده است.»

دولت پاکستان در پاسخ به انتقادها در مورد قطع اینترنت گفته است که هیچ گونه قطعی اینترنت در سراسر کشور در کار نبوده و «تنها خدمات تلفن همراه برای جلوگیری از حوادث تروریستی در روز رأی‌گیری به حالت تعلیق درآمده است».

یک گروه ناظر از کشورهای همسود از مقامات انتخاباتی پاکستان به دلیل برگزاری انتخابات به‌رغم حملات متعدد تمجید کرده و در عین حال گفته گزارش‌هایی مبنی بر ارعاب و خشونت علیه نامزدها، اصحاب رسانه و سایر شهروندان دریافت کرده است.

این گروه بدون نام بردن از هیچ حزبی، اعلام کرد که به ویژه گزارش‌هایی مبنی بر دستگیری و بازداشت «هواداران و اعضای یک حزب سیاسی اصلی» دریافت کرده است.

آخرین نتایج رأی‌گیری

در انتخابات روز پنجشنبه، هیچ حزب سیاسی اکثریت را به دست نیاورد و نامزدهای مستقلی که از حمایت عمران خان، نخست وزیر پیشین و زندانی کنونی برخوردار بودند، در شمارش آرا پیشی گرفتند.

این موضوع رقیب اصلی خان، یعنی نواز شریف، نخست وزیر سه دوره دولت پاکستان را مجبور کرد تا برنامه‌های خود برای تشکیل یک دولت ائتلافی را اعلام کند. خان به دلیل محکومیت‌های جنایی رد صلاحیت شد و از نامزدی در انتخابات بازماند.

نامزدهای مورد حمایت تحریک انصاف پاکستان یا پی‌تی‌آی، حزب متبوع عمران خان، ۱۰۰ کرسی از ۲۶۶ کرسی مجلس ملی را به دست آورده‌اند در حالی که حزب مسلم لیگ پاکستان به رهبری نواز شریف ۷۱ کرسی کسب کرده است.

روز شنبه، گوهر خان، رئیس حزب تحریک انصاف، مقامات را به تقلب در شمارش آرا متهم کرد اما گفت با وجود این حزب او همچنان دولت را تشکیل خواهد داد. او به حامیانش اطمینان داد که عمران خان به زودی پس از آزادی در میان آنها خواهد بود، اما نگفت که خان چگونه از زندان بیرون می‌آید.

همچنین روز شنبه، رهبر یک حزب سیاسی به نام محسن داور در اثر تیراندازی افراد ناشناس در ایالت وزیرستان در شمال غرب کشور زخمی و دو افسر پلیس نیز کشته شدند.

زاهد خان، یکی از مقامات پلیس گفت که خشونت در وزیرستان شمالی زمانی آغاز شد که محسن داور و هوادارانش در اعتراض به تأخیر در اعلام نتایج انتخابات، در حال راهپیمایی به سمت یک مرکز ارتش بودند.


source

توسط jahankhabari.ir