کیم جونگ- Unary و دخترش، جوآئه، هفته گذشته ناوشکنی ۵ هزار تونی به نام «چو هیون» را رونمایی کردند، که به گفته مسئولین کره شمالی از قویترین سامانههای تسلیحاتی مجهز است. مراسم راهاندازی این کشتی در بندر غربی نامپو برگزار شد، جایی که کیم این کشتی را “نقطه عطفی” در روند نوسازی نیروی دریایی کره شمالی خواند. نام این ناوشکن از یکی از فرماندهان تاریخی کره گرفته شده است.
کارشناسان معتقدند که ساخت این ناوشکن با کمک فنی روسیه انجام شده است. به نظر میرسد فناوریهای روسی در عوض اعزام هزاران سرباز کره شمالی برای حمایت از جنگ اوکراین و در پی توافق دفاعی سال ۲۰۲۴، به پیونگیانگ تسلیم شدهاند.
با وجود این که نیروی دریایی کره شمالی همچنان نسبت به کره جنوبی ضعیفتر است، ناوشکن «چو هیون» به عنوان تهدید امنیتی جدی محسوب میشود، زیرا میتواند تواناییهای تهاجمی و دفاعی کره شمالی را به شدت تقویت کند.
خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) اعلام کرد که کیم در روزهای اخیر، شاهد آزمایش موشکهای کروز مافوق صوت، موشکهای جنگ الکترونیک و دفاع هوایی و تیربارهای خودکار نصبشده بر روی ناوشکن بوده است. بر اساس گزارش، کیم از ترکیب تسلیحات تهاجمی قدرتمند و سیستمهای دفاعی کشتی رضایت کرده و دستوراتی برای تسریع هستهایسازی نیروی دریایی کشور صادر کرده است. او نیز اعلام کرد که ساخت یک زیردریایی هستهای، مرحله بعدی در تقویت نیروی دریایی کره شمالی خواهد بود.
تحلیلهای تصویری نشان میدهند که سامانههای رادار و دفاع هوایی ناوشکن احتمالاً ساخت روسیه هستند. کارشناسان دفاعی کره جنوبی اظهار داشتند که بخشی از سامانههای دفاعی و پیشرانه این کشتی احتمالاً از روسیه به کره شمالی ارسال شده است. در سالهای اخیر، همکاریهای نظامی بین کره شمالی و روسیه به شدت افزایش یافته است، و پیونگیانگ چندین بار تسلیحات متعارف و نیروی انسانی برای حمایت از جنگ اوکراین به روسیه ارسال کرده است.
آمریکا، کره جنوبی و متحدان خود نسبت به انتقال فناوریهای تسلیحاتی پیشرفته از روسیه به کره شمالی نگرانیهای زیادی دارند، زیرا این فناوریها میتوانند برنامه هستهای کره شمالی را به شدت تقویت کنند.
کره شمالی در ماه مارس نیز یک زیردریایی هستهای در حال ساخت رونمایی کرد. بسیاری از کارشناسان اشاره کردند که پیونگیانگ احتمالاً از فناوری روسی برای ساخت راکتور هستهای این زیردریایی استفاده کرده است. سازمان اطلاعاتی کره جنوبی نیز اعلام کرده که بدون حمایت روسیه، پیونگیانگ احتمالاً قادر به عملیاتی شدن این زیردریایی نخواهد بود.