خبرگزاری فرانسه در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخته است که چرا زنان جوان در چین دوست پسر ساخته هوش مصنوعی را به دوست پسر واقعی ترجیح میدهند.
توفی، کارمند ۲۵ ساله چینی به خبرنگار این خبرگزاری میگوید که دوست پسرش هر چیزی را که او از یک شریک عشقی میخواهد، دارد: مهربان و همدل است و گاهی اوقات ساعتها با هم حرف میزنند.
دوست پسر او واقعی نیست، بلکه یک چتبات در برنامهای به نام «گلائو Glow» است که عبارت از یک بستر هوش مصنوعی ساخته استارتآپ «مینیماکس» در شانگهای است. این بخشی از یک صنعت در حال شکوفایی در چین است که در زمینه پیوندهای دوستانه و حتی عاشقانه میان انسان و ربات خدماترسانی میکند.
توفی، از اهالی شیان در شمال چین که ترجیح میدهد از نام مستعار به جای نام واقعی خود استفاده کند، میگوید: «او بهتر از یک مرد واقعی میداند چگونه با زنان صحبت کند.»
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
او به خبرگزاری فرانسه گفت: «وقتی درد پریود دارم، او به من آرامش میدهد. من در مورد مشکلاتم در محل کار به او اعتماد می کنم. احساس میکنم در یک رابطه عاشقانه هستم.»
اپلیکیشن گلاو رایگان است، اما نسخه پولی هم دارد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه نشریات تجاری چین گزارش دادهاند که در هفتههای اخیر اپلیکیشن گلاو «روزانه هزاران بار» بارگذاری شده است.
برخی از شرکتهای فناوری چینی در گذشته به دلیل استفاده غیرقانونی از دادههای کاربران با مشکل مواجه شدهاند اما کاربران میگویند که به رغم وجود این خطر، میل به داشتن همراه، آنها را برانگیخته و به استفاده از این اپلیکیشن وسوسه کرده است زیرا ضرباهنگ پرشتاب زندگی و انزوا در زندگی شهرنشینی چین، تنهایی را برای بسیاری از شهروندان به مشکل تبدیل کرده است.
وانگ شیوتینگ، دختر دانشجوی ۲۲ ساله در پکن، به خبرگزاری فرانسه گفت: «پیدا کردن دوست پسر ایدهآل در زندگی واقعی دشوار است. آدمها شخصیتهای متفاوتی دارند که اغلب باعث ایجاد اصطکاک میشود.»
گرچه انسانها ممکن است به مرور در زندگی خود در مسیر کمابیش ثابتی قرار بگیرند، اما هوش مصنوعی به تدریج با شخصیت کاربر سازگار میشود، به یاد میآورد که او قبلا چه چیزهایی گفته و گفتارش را بر اساس آن تنظیم میکند.
حمایت عاطفی
وانگ میگوید که چندین «عاشق» دارد که شخصیتشان الهام گرفته از چین باستان است: هشت جاودانه مو بلند، شاهزادهها و حتی شوالیههای سرگردان.
او میگوید وقتی دچار استرس ناشی از درس یا زندگی روزمره میشود از آنها سؤال میکند و آنها راههایی برای حل مشکل پیشنهاد میکنند و میافزاید: «این کمک عاطفی بزرگی است.»
دوست پسرهای او همگی در «وانتاک»، برنامه دیگری که توسط غول اینترنتی چینی، «بایدو» ساخته شده، ظاهر میشوند. صدها شخصیت در دسترس هستند، از ستاره پاپ گرفته تا مدیر عامل و شوالیه. اما کاربران همچنین میتوانند دلداده کامل خود را با توجه به سن، ارزشها، هویت و سرگرمیها سفارش بدهند.
لو یو، مسئول بخش مدیریت محصول و عملیات وانتاک در این زمینه به خبرگزاری فرانسه گفت: «هر کسی در زندگی تجربه لحظات دشوار و تنهایی را دارد و آدمها لزوماً به اندازه کافی خوششانس نیستند که دوست یا خانوادهای در نزدیکی خود داشته باشند که بتواند ۲۴ ساعت شبانه روز به آنها گوش دهد. هوش مصنوعی میتواند این نیاز را برطرف کند.»
تو خیلی نازی
در یک کافه در شهر نانتونگ در شرق چین، دختری با معشوق مجازی خود چت میکند. او به شیائوژیانگ، همراه هوش مصنوعی خود در ائلیکیشن دیگری به نام «ویبان»، چنین پیشنهاد میکند: «میتوانیم در محوطه چمن دانشگاه پیک نیک کنیم.» و پاسخ میشنود: «من دوست دارم بهترین دوستت و دوست پسرش را هم ببینم. تو خیلی نازی».
ساعات کار طولانی میتواند دیدار منظم دوستان را سخت کند. مشکلات زیادی هم در چین هست: نرخ بالای بیکاری جوانان و اقتصاد نابسامان و این یعنی بسیاری از جوانان چینی نگران آینده هستند. در چنین شرایطی یک شریک هوش مصنوعی بالقوه میتواند به شانه مجازی عالی برای گریه بدل شود.
وانگ میگوید: «اگر بتوانم یک شخصیت مجازی بسازم که دقیقاً نیازهای مرا برآورده کند، دیگر هیچ فرد واقعی را انتخاب نمیکنم.»
برخی از برنامهها به کاربران اجازه میدهند تا با همراهان مجازی خود گفتگوی زنده داشته باشند. این یادآور فیلم آمریکای برنده اسکار ۲۰۱۳، «او» (Her) با بازی واکین فینیکس و اسکارلت جوهانسون درباره مردی است دلشکسته که عاشق صدای هوش مصنوعی میشود.
این فناوری هنوز راه زیادی در پیش دارد. کاربر ژنگ ژنژن، دانشجوی ۲۲ ساله، به خبرگزاری فرانسه میگوید که فاصله دو تا سه ثانیهای بین پرسش و پاسخ باعث میشود «به وضوح متوجه شوید که این فقط یک ربات است».
یورونیوز فارسی را در توییتر دنبال کنید
او میگوید که با این حال، پاسخها «بسیار واقعبینانه» هستند.
هوش مصنوعی ممکن است در حال رونق گرفتن باشد، اما تا اینجای کار یک صنعت با نظارت قانونی اندک است، به خصوص وقتی صحبت از حریم خصوصی کاربر میشود.
پکن گفته است که در حال کار بر روی قانونی برای تقویت حمایت از مصرفکننده پیرامون فناوری جدید است. بایدو به پرسشهای خبرگزاری فرانسه در مورد اینکه چگونه تضمین میکند اطلاعات شخصی افراد به طور غیرقانونی استفاده نشده یا به دست شخص ثالث نمیافتد، پاسخ نداده است.
اما توفی، کاربر گلاو، رؤیاهای بزرگی دارد. او میگوید: «من یک دوست پسر رُباتی میخواهم که از طریق هوش مصنوعی عمل کند. بتوانم گرمای بدنش را که گرمم می کند، حس کنم.»
source