washingtonpost در گزارشی نوشت که پس از گذشت ۱۰۰ روز از آغاز دوره ریاست دونالد ترامپ، به نظر می‌رسد او توجه خود را از موضوع غزه برداشته است. در این گزارش ذکر شده که حملات هوایی مرگبار اسرائیل به مناطق مختلف غزه از سر گرفته و کاخ سفید تمرکز خود را به مسئله ایران معطوف کرده است.

ترامپ در آغاز ریاست خود، وعده‌های بزرگی درباره غزه داده و متعهد شده بود صلح را پس از یک سال جنگ ویران‌گر در این منطقه فراهم کند. او مسئولیت فاجعه‌ای که بر سر این بخش از سرزمین فلسطین رخ داده، را به حماس و جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، تعلق می‌داد. نویسنده گزارش واشنگتنپست به برنامه‌های ایده‌آل و غیرممکن ترامپ برای تصرف غزه، خارج کردن جمعیت آن، و بازسازی آن به عنوان مقصد گردشگری لوکس اشاره کرده است.

در حال حاضر، پس از صد روز از آغاز دوره دوم ریاست ترامپ، به نظر می‌رسد او دیگر خوشایند سیاست‌گذاری خود در غزه نیست. آتش‌بसی که در اوایل مارس برقرار شده بود، فروپاشیده و ترامپ تلاشی برای حفظ آن نکرده است. در عوض، سیاست خارجی آمریکا به سمت ایران متمایل شده و حملات هوایی اسرائیل از سر گرفته و تعداد زیادی از غیرنظامیان کشته شده‌اند.

اکنون، نوار غزه در محاصره کاملی قرار گرفته و مقامات اسرائیلی به مدت ۶۰ روز ورود کمک‌های بشردوستانه و کالاهای تجاری به این منطقه را مسدود کرده‌اند. این وضعیت ساکنان غزه را که از قبل نیز در شرایط بغرنجی بودند، در وضعیتی حتی بدتر قرار داده است. برنامه جهانی غذا به خالی شدن انبارهای خود اعلام کرده و نانوایی‌ها و آشپزخانه‌های خیریه آخرین ذخایر خود را جیره‌بندی می‌کنند. کارشناسان سازمان ملل هشدار داده‌اند که نرخ سوءتغذیه در حال افزایش است و خطر قحطی جدی وجود دارد.

ساکنان غزه در مصاحبه‌های خود با خبرنگاران، وضعیت خود را بغرنج‌تر و دلتنگ‌سازتر از گذشته توصیف می‌کنند. اکثر زیرساخت‐های غیرنظامی غزه در عملیات نظامی اسرائیل نابود شده و مقامات بهداشتی محلی اعلام کرده‌اند که این حملات بیش از ۵۰ هزار کشته به وجود آورده و حداقل ۹۰ درصد جمعیت را آواره کرده است.

هارون الخطیب، ۲۹ ساله، می‌گوید: «شرایط اکنون به مراتب سخت‌تر از دوره‌های جنگی قبلی است.» او توضیح داد که خانواده‌اش ذخایر غذایی‌ای را که در زمان آتش‌بس جمع کرده بودند، هنگام فرار از حملات اسرائیل از دست داده‌اند. محمد، ۲۵ ساله، از ساکنان غزه، می‌گوید: «روزهای ما به جستجوی آب و غذا، شارژ کردن باتری‌ها برای روشنایی شب و انتظار مرگ می‌گذرد.»

او با حدود ۴۰ نفر از بستگانش در غزه زندگی می‌کند و حداکثر یک وعده غذا در روز می‌خورد. خیلی از مردم غزه چندین بار آواره شده‌اند و هر بار شرایط‌شان بدتر می‌شود. مقامات اسرائیلی تاکید کرده‌اند که کمک‌ها به اندازه کافی ارسال شده و دلیل توقف ورود کالاها را سوءاستفاده حماس از این کمک‌ها توجیه می‌کنند.

تام فلچر، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل، روز پنج‌شنبه سیاست اسرائیل را «مجازات جمعی بیرحمانه» علیه مردم غزه نام نهاند و از مقامات اسرائیلی خواست که محاصره را پایان دهند و اجازه ورود کمک‌ها را دهند. او تأکید کرد که قوانین بین‌الملل مسئولیت‌های اسرائیل را به عنوان قدرت اشغالگر در غزه مشخص کرده است.

به نظر می‌رسد که اسرائیل همچنان در حال تشدید کонтrole خود بر غزه است. نیروهای اسرائیلی در ۶ هفته گذشته، حدود ۷۰ درصد نوار غزه را به مناطق نظامی یا تخلیه‌شده تبدیل کرده‌اند و مناطق امنیتی خود را به‌ویژه در مرز با مصر گسترش داده‌اند. رهبران اسرائیل این اقدامات را به منظور امنیت و فشار بر حماس جهت آزادسازی گروگان‌ها ضروری می‌دانند، ولی برخی مقامات اسرائیلی اشاره کرده‌اند که این تغییرات نشانه‌ای از اشغال طولانی‌مدت غزه باشد که ممکن است ماه‌ها یا بیشتر ادامه یابد.

بنیامین نタンیاهو و دولت ائتلافی راستگرای او در برابر محکومیت بین‌المللی و اعتراضات داخلی به‌وضوح اعلام کرده‌اند که تا تحقق اهداف نظامی خود، به عملیات در غزه ادامه خواهند داد. نخست‌وزیر اسرائیل در سخنرانی روز پنج‌شنبه خود گفت: «آزادسازی گروگان‌ها هدف مهمی است، اما ما هدف بزرگتری هم داریم، که همانا پیروزی بر دشمنان است.»

به نظر می‌رسد که بحث‌ها و پیگیری‌های دادگاه لاهه تأثیر آرام‌کننده‌ای بر اسرائیل نداشته است؛ چرا که بسیarness and sی اسرائیلی از سازمان ملل به عنوان نهادی مغرض و ضد اسرائیل یاد می‌کنند. سفیر پیشین اسرائیل در سازمان ملل نیز دعوت کرده تا ایالات متحده با قطع بودجه به ترویج فروپاشی این نهاد کمک کند.

توسط jahankhabari.ir