فاطمه مهاجرانی در[V1] دیدار شامگاهی شنبه با محمدعلی طالبی، استاندار کرمان، اظهار داشت: «مبارک است که بهر خیریه‌ها و سمن‌ها در جنوب استان توجه یافته‌اند؛ همه این تهدیدات را به فرصت تبدیل می‌کنند و استان به موقعیت واقعی خود می‌رسد.»

وی ادامه داد: «امروز با وجود استاندارتی قدرتمند چون طالبی، استان کرمان توان تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها را دارد. این استان یک استان مستعد است و در همه‌ی حوزه‌ها می‌تواند از پتانسیل‌های خود بهره‌مند شود.»

مهاجرانی با اشاره به ضریب جینی بالا در بسیاری از حوزه‌ها، گفت: «کرمان می‌تواند در زمینه گردشگری به عنوان یک فعالیتی شتاب‌دهنده و سودآور برندسازی کند و بار دیگر به دسته‌گیری‌های گردشگری برود.»

مهاجرانی، معاون روابط عمومی دولت، ادامه داد: «ما برای پیگیری مسائل ارائه شده، همکار خوبی هستیم. کرمان استانی پر ظرفیت است و حضور شما تاثیرگذار خواهد بود.»

وی با اشاره به هشت سال سکونت خود در این استان، به این نکته اشاره کرد که کرمان ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد و متحمل وقایع مثبت می‌تواند شود.

### وضعیت جاده‌ها در کرمان

محمدعلی طالبی، استاندار کرمان، در این دیدار هم گفت: «وضعیت جاده‌های استان بسیار ناامیدساز است و می‌توان به آن آمد که یک «قطعه فراموش‌شده از کشور» است.»

وی اضافه کرد: «استان کرمان دارای زیرساخت‌های خوبی است اما بلااستفاده‌ست. دو خط راه‌آهن و پنج فرودگاه ، اما کیفیت خدمات بسیار پایین است.»

طالبی، به گلایه‌ای از کرمان اشاره کرد که نیاز به توجه ملی دارد و ادامه داد: «کرمان دو صورت دارد؛ صورتی علیه مردم بنای جهانی، خودروسازی و گل‌گهر است، اما در باطن اینکه همه این مراکز بزرگ یک بخش کوچک از اقتصاد استان را پوشش می‌دهند.»

### مسائل متعدد استان

طالبی با توجه به جمعیت سه میلیون و پانصد هزار نفری کرمان، تصریح کرد: «ما با مشکلات و موضوعات بسیاری در مواجهه‌ایم که مربوط به بیست و سی سال گذشته است و برخی اوقات توجهی به آنها نیست.»

وی می‌گوید: «مشکلات مزمن‌ی ماندگار در استان وجود دارد که ایجاد فقر و محرومیت‌هایی نیز در برخی نواحی و به طور خاص جنوب استان را جلوه داده است. حتی در شمال نیز شکاف اقتصادی و طبقاتی شدیدی وجود دارد.»

وی ادامه داد: «نیاز به توجه ویژه‌ای به کرمان است، اما اغلب مدیران کشوری درک مناسبی از مشکلات استان ندارند و آن را به عنوان یک استان توسعه‌یافته می‌شناسند، در حالی که شاخص‌های آن ضعیف است.»

استاندار کرمن اضافه کرد: «سعی کردیم از ظرفیت‌های مراکز اقتصادی استفاده کنیم، اما به توجه ملی نیاز داریم و درک محرومیت‌های استان. برای مثال در بم ساخت بیمارستانی به طول یک دور طولانی است که هنوز تکمیل نشده و کمبود اعتبار دارد، در حالی که در همان منطقه خودروسازی‌ها مالیات‌های زیادی پرداخت می‌کنند.»

طالبی همچنین گفت: «وصال مالیات‌ها در سال گذشته ۱۱۵ درصد بوده، اما در صورت پذیرش قول دولت، هیچ‌یک از مبالغ به استان برگشت داده نشده‌است.»

وی از مهاجرانی طلب کرد تا در گزارش به رئیس‌های دولت بگوید که با توجه به مسائل و مشکلات متنوع کرمان و برنامه‌ی تحرک‌بخشی و چشم‌انداز تعیین‌شده، یک سفر به این استان بکنند و به همکاری و هماهنگی بین سازمان‌ها اشاره کرد.

طالبی به سند تحرک‌بخشی به توسعه‌ی کرمن با نام “کرمان برفراز” اشاره کرد و افزود: «این سند بر اولویت‌های استان تأکید دارد و نه یک آرمان بلکه به صورت عینی می‌شود. به همکاری دولت و بخش خصوصی برای دستیابی به این اهداف نیاز است.»

وی ادامه داد: «رنج فعالیت‌ها در استان امیدبخش است و امیدواریم که همچنین همراهی دولت باشد. چشم انتظار برای حضور رئیس جمهور در ماموریت به کرمن هستیم و چند طرح برای افتتاح و کلنگ‌زنی با حضور ایشان آماده شده است.»

استاندار کرمن نیز به اهمیت حضور بانوان در پست‌های مدیریتی کلیدی از جمله فرمانداران و مدیران کل اشاره کرد.

توسط jahankhabari.ir