به گزارش پوستکو از اطلاعرسانی معاونت اول رئیسجمهور، جلسه شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه در صبح کنون (دوشنبه) با حضوررسانی محمدرضا عارف برگزار شد. در این جلسه، گزارشهای وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی و همچنین سازمان برنامه و بودجه در خصوص نظام مدیریت یکپارچه منابع آبی به منظور اجرای سیاستهای برنامه هفتم توسعه ارائه شد.
محمدرضا عارف، در این جلسه که با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای صمت، نیرو، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، دادگستری، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، دبیر هیات دولت، رئیس سازمان اداری استخدامی، سرپرست وزارت اقتصاد، سخنگوی دولت و مسئولین دستگاهها برگزار شد، با تاکید بر اهمیت آب به عنوان یکی از مسائل جدی کشور، گفت: وضعیت آب فعلی نگرانکننده است. یکی از مشکلات اصلی، عدم اجرای قوانین در حوزه آب است، که نیاز به اقدام جدی و جسورانه در اجرای قوانینỰpanel احساس میشود. این بحران به دلیل تصمیمگیریهای نادرست و اشتباهات ایجاد شده است.
وی در مورد فرهنگسازی در حوزه آب هم گفت: بسیاری از کشورها تدابیر مؤثری برای فرهنگسازی مصرف آب اتخاذ کردهاند و دولت نیز باید در این زمینه همکاری کند. برخی کشورها از دولت برای کمک به مردم در مدیریت مصرف آب استفاده میکنند.
معاون اول رئیسجمهور افزود: آب تصفیه شده نباید برای مصارف غیرشرب استفاده شود و باید فرهنگسازی در این زمینه انجام شود.
عارف همچنین با تاکید بر همکاری تمامی دستگاههای ذیربط در حوزه آب در دولت چهاردهم، گفت: برای حل مسئله آب، این اولین بار است که تمامی دستگاهها با هماهنگی کنار هم جمع شدهاند. برنامه هفتم تدابیر خوبی در این زمینه پیشبینی کرده و دستگاهها باید پشت یکدیگر شجاعت تصمیمگیری پیدا کنند.
او تأکید کرد: برای حل بحران آب، همه نهادهای حاکمیتی باید در کنار هم کمک کنند و این مسئله را به عنوان یکی از مسائل ملی در نظر بگیرند.
در این جلسه، گزارش مشترک وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه در مورد وضعیت سالآبی، عدم تعادل منابع و مصرف و دلایل اصلی بحران آب و راهکارهای اجتناب از آن ارائه شد.
همچنین، در جلسه مطرح شد که کشور میتواند از طریق حکمرانی آب، مدل مفهومی عملگری شامل حکمرانی دولت، بخش خصوصی و نهادهای مردمی، و طی یک مسیر بررسی ۱۲۰ راهکار و نظرسنجی از ۴۰ نفر از کارشناسان و اساتید دانشگاهی برای اولویتبندی اجرایی راهکارها در ابعاد ژئوپلیتیک و دیپلماسی آب، علمی و فناوری، مدیریت و اجرا، سیاستها و اقتصاد، حقوق و قوانین و محیط زیست، پیشرفت کند.