** :

کاردار موقت لهستان در تهران اعلام کرد که کشورش به احیای مذاکرات بین ایران و آمریکا م MRI است و آمل می‌کند این مذاکرات به توافق‌های پایدار منجر شوند.

به گزارش ایسنا، مارچین ویلچک، کاردار موقت لهستان در ایران، در مراسم روز ملی لهستان گفت: “افتخاراتی است که ما روز ملی لهستان را در ایران جشن می‌گیریم. با توجه به تعطیلی سفیرخانه‌های مشترک، برای من به عنوان رئیس نمایندگی لهستانی، مهم است اشاره کنم که در سال ۲۰۲۴، ۵۵۰ سال روابط دیپلماتیک بین ایران و لهستان را جشن می‌گیریم. نخستین ملاقات ثبت‌شده بین نمایندگان دو کشور به سال ۱۶۰۲ بر می‌گردد، که یکی از مأموریت‌های این بازدید خرید فرش‌های ایرانی برای دربار لهستان بود. تعداد کمی از کشورها دارای تاریخچه‌ای به این اندازه طولانی روابط رسمی هستند.”

ویلچک ادامه داد: “پس از بازگشت استقلال لهستان در سال ۱۹۱۸، کشور ما تصمیم گرفت روابط خود را با ایران تجدید کند. دوره میان‌دوجنگ‌ها، دوران رشد بلند روابط دوجانبه بود. بازرگانان و شرکت‌های لهستانی به همکاری با القایی‌های ایرانی، به‌ویژه در حوزه‌های نفت، بلورسازی، چرم، فرآوری مواد غذایی و تولید اثاثیه، علاقه‌مند بودند. در سال ۱۹۲۷، پیمان دوستی دو کشور امضا شد و نمایندگی‌های دیپلماتیک ایران و لهستان تأسیس گردید. ما در سال ۲۰۲۷، صدمین سالگرد این پیمان را جشن خواهیم گرفت و منتظر گرامیداشت آن با همکاران ایرانی هستیم.”

دیپلمات لهستانی افزود: “هم‌اکنون ما با همکاران ایرانی در تماس مستمری هستیم. ارزش زیادی به گفت‌وگوهای صادقانه و صریح بین وزرای امور خارجه دو کشور میرسوم. در ماه آوریل، گفت‌وگویی جدی و مفید در میان مدیران کل وزارت امور خارجه دو کشور برگزار شد که به ادامه خواهد رفت. همچنین، رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه لهستان پیام‌های تسلیت خود را به رئیس‌جمهور ایران و وزیر امور خارجه کشورمان پس از انفجار هرج‌ساله در بندرعباس ارسال کرده‌اند.”

“به دلیل ریاست دوره‌ای لهستان در شورای اتحادیه اروپا، سفارت لهستان در تهران با همکاری سرویس اقدام خارجی اروپا فعالیت می‌کند. به گفت‌وگوی اولیه خانم کایا کالاس، نماینده عالی جدید اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی با وزیر امور خارجه ایران استقبال می‌کنیم و منتظر ادامه همکاری با ما هستیم.”

ویلچک همچنین به تاریخ روابط لهستان و ایران در قرن بیستم اشاره کرد: “تاریخ روابط دو کشور با حمایت ایران از هزاران لهستانی که در سال ۱۹۴۲ از اتحاد جماهیر شوروی به ایران آمده‌اند، متصل است. در سال ۱۹۳۹، بنابری‌های شوروی به سیبری تبعید شدند. بسیاری از آنها توانستند به ایران بازگردانند و زندگی خود را از نو ساخته و شانس‌یافته‌هایی بودند که زنده ماندند. به همین دلیل، ایران همیشه جایگاه ویژه‌ای در قلب لهستانی‌ها داشته‌است.”

دیپلمات لهستانی همچنین از تحولات حاصل از برخورد اسرائیل با پالستین خبر داد: “لهستان، به‌عنوان عضو ائتلاف برای راها‌حل دوکشوری، نسبت به برخورد فعلی در خلیج غزه نگران است. در سال ۱۹۸۸، لهستان به رسمیت داشتن کشور مستقل پالستین را به رسمیت شناخت. راه‌حل دو کشوری، مبتنی بر حقوق بین‌الملل، تنها راه ممکن است. هیات دیپلماتیک لهستان در رام‌الله از سال ۲۰۰۵ فعالیت خود را آغاز کرده و توسط یک دیپلمات لهستانی ریاست شده‌است.”

ویلچک همچنین اعلام کرد: “لهستان به احیای مذاکرات بین ایران و آمریکا استقبال می‌کند و آمل می‌کند که با لحن سازنده در مذاکرات نخست، این گفت‌وگوها به توافق‌های زیاد و پایدار برسند.”

در ادامه، این کارداری از تعداد دانشجویان ایرانی در لهستان خبر داد: “در حال حاضر، حدود ۵۰۰ دانشجوی ایرانی در شهرهای مختلف لهستان در رشته‌های مختلف از جمله پزشکی، داروسازی، دندان‌پزشکی، طراحی، گرافیک، مهندسی عمران، سینما و معماری تحصیل می‌کنند. این دانشجویان، علاوه بر کسب مهارت‌ها و دانش‌های مهم، به عنوان پلی میان دو ملت خواهند عمل کرد، که با توجه به فرهنگ‌های غنی دو کشور، باعث تقویت دوستی‌های قدیمی خواهند شد.”

انتهی **

توسط jahankhabari.ir