رامین مهمانپرست، سخنگوی سابق وزارت خارجه، در گفت‌وگو با ایلنا، نظرات خود را درباره‌ی مذاکرات ایران و آمریکا ارائه داد. او گفت: “در دولت آمریکا، رویکرد‌های متفاوتی دیده می‌شود، اما شخصیت ویژه ترامپ، که غیرقابل اندازه‌گیری است، در نهایت تصمیم‌گیری اصلی را خواهد داشت.”

مهمانپرست معتقد است که اخبار دقیقی درباره‌ی علت تعویق مذاکرات نداریم، اما موضع ایران در این زمینه بسیار روشن است. او اضافه کرد: “اگر آمریکا قرار است فقط نگرانی‌های هسته‌ای ایران را بررسی کند و در عوض تحریم‌ها را لغو کند، این مذاکرات قابل ادامه‌ی موفق است. اما اگر بخواهند فعالیت‌های هسته‌ای ایران را متوقف کنند یا موضوعات دیگری مانند موشک‌سازی را نیز بررسی کنند، پاسخ ایران معلوم است.”

او همچنین بیان کرد: “اگر آمریکا وارد مذاکره شد، به نظر می‌رسد که برای دستیابی به توافق آماده‌است. تبلیغات مربوط به این مذاکرات ممکن است از سوی آمریکایی‌ها شروع شده باشد. آنها باید تناقضات داخلی خود را حل کنند و اگر واقعاً به دستاوردهای مشترک می‌رسند، باید در چارچوبی که ایران قبول می‌کند، به مذاکره بپردازد.”

در مورد نقش گزارشات گروسی، مدیرعامل سازمان انرژی اتمی، او گفت: “اگر اروپایی‌ها تحت تأثیر گزارش‌های گروسی قرار بگیرند، این از چارچوب مذاکراتی خارج خواهد شد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید فقط به وظیفه‌ی فنی خود پردازد و درگیری به سیاست را اجتناب کند.”

مهمانپرست ادامه داد: “اگر مذاکرات با اروپا به دلیل گزارش‌های گروسی تعویق یافته باشند، این رویکردی غیرمنطقی است. مذاکرات با اروپایی‌ها می‌تواند به طور همزمان ادامه یابد و هیچ مشکلی در آن وجود ندارد.”

در مورد تغییرات داخلی آمریکا، او اشاره کرد: “ترامپ نهایتاً تصمیم خود را می‌گیرد و هر کسی که مخالف باشد، از راه برداشته می‌شود. توانایی تأثیرگذاری افراد بر تصمیم‌های ایشان بستگی به حCrowd mulheres تفکرات و نوآوری‌های خودش دارد. مهم است که دولت آمریکا اگر می‌خواهد توافقی با ایران برسد، باید منافع ملی ایران را در نظر بگیرد.”

او همچنین بیان کرد: “اگر تصمیمی برای ورود به مذاکرات گرفته شده است، این بیانگر این است که مقامات ارشد نظام ایران تصمیم گرفته‌اند که با روش‌های دیپلماتیک به دفاع از منافع خود بپردازند. هرگونه تجاوز از طرف دیگر، پاسخ محکمی خواهد داشت.”

در نهایت، مهمانپرست افزود: “می‌تواند برخی جریان‌های داخلی در ایران، به دلیل تفکرات افراطی، از تفاهم و تعامل با اسرائیل هم‌راستا باشند. این جریان‌ها ممکن است افکاری داشته باشند که به نفع منافقین و اسرائیل منجر می‌شود.”

توسط jahankhabari.ir