گزارش سالانه کارگروه اتحادیه ضد افترا، که در روز چهارشنبه منتشر شد، نشان میدهد که حملات خشونتآمیز یهودستیزانه در هفت کشور دارای بزرگترین جوامع یهودی خارج از اسرائیل، شامل آلمان، فرانسه، بریتانیا، آمریکا، کانادا، استرالیا و آرژانتین، به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
این کارگروه که در ژوئیه ۲۰۲۳ تشکیل شده است، نسبت به تشدید حملات به جوامع یهودی، به ویژه پس از حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به جنوب اسرائیل که بیش از ۱۲۰۰ کشتهлит mainly غیرنظامی به جا گذاشت، به شدت نگرانیاش را بیان کرده و هشدارهایی صادر کرده است.
گزارش تاکید میکند که حملات به مدارس یهودی، کنیسهها، کسبوکارها و افراد یهودی به طور چشمگیری افزایش یافته است و در برخی موارد در سال ۲۰۲۳ بیش از دو برابر شده است. در آلمان، موارد یهودستیزی از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳، ۷۵ درصد افزایش یافته است؛ در فرانسه این رقم ۱۸۵ و در بریتانیا ۸۲ درصد رشد داشته است.
مارینا روزنبرگ، معاون امور بینالملل اتحادیه ضد افترا، اعلام کرده است که بسیاری از یهودیان به دلیل آزار و اذیت، نمادهای هویتی خود را پنهان میکنند و برخی نام خود را در اپلیکیشنهای حملونقل تغییر دادهاند تا یهودی به نظر نرسند.
او تاکید میکند که یهودستیزی فقط محدود به افراطگرایان راست یا چپ نیست، بلکه در سراسر جوامع با طیفهای سیاسی مختلف دیده میشود و مقابله با آن نیازمند رویکردی فراگیر سیاسی و اجتماعی است. در آلمان، خشونتهای یهودستیزانه هم از سوی راست افراطی (به ویژه حزب آلترناتیو برای آلمان) و هم از سوی بخشهایی از جامعه مسلمانان و حامیان فلسطین، افزایش یافته است.
گزارش اتحادیه ضد افترا میگوید که تقویت حزب آلترناتیو برای آلمان چالش بزرگی ایجاد کرده و این حزب فضایی برای رشد یهودستیزان فراهم کرده است. بر اساس آمار پلیس آلمان، بین ۱ ژانویه تا ۷ اکتبر ۲۰۲۴، حدود ۳۲ هزار مورد جرم با انگیزه یهودستیزی در این کشور ثبت شده است. هرچند این رقم نسبت به سال ۲۰۲۳ کاهش یافته، متأسفانه تقریباً ۳۰۰۰ مورد یهودستیزی فقط بین ۷ اکتبر تا پایان همان سال به ثبت رسیده است.
همچنین در نیمه اول ۲۰۲۴، حدود ۱۳۸۳ مورد یهودستیزی ثبت شده که بالاترین رقمی است که تاکنون گزارش شده است. از جمله، ۲۱ مورد این حملات علیه اماکن یادبود یهودیان انجام شده است.
رئیس امور بینالملل اتحادیه ضد افترا هشدار میدهد: «تهدید یهودستیزی فقط متوجه یهودیان نیست، بلکه خطری برای کل جامعه و ارزشهای دموکراتیک محسوب میشود. ما همیشه گفتهایم که یهودستیزی نشانه اولیه بروز خطرات بزرگتر در جامعه است؛ چیزی که با یهودیان شروع میشود، به آنها ختم نمیشود.»
مامان روزنبرگ میافزاید: «وقتی کسی در برابر آزار یهودیان سکوت میکند، باید بداند که نه تنها از لحاظ اخلاقی مسئول است، بلکه ممکن است خودش نیز هدف بعدی قرار گیرد. اگر جوامع آزاد نتوانند از اقلیتها محافظت کنند، ارزشهای دموکراتیک خود را زیر سؤال بردهاند.»
کشورهای دارای بزرگترین جوامع یهودی خارج از اسرائیل تأکید دارند که مقابله با یهودستیزی باید از طریق آموزش انجام شود. این کشورها همچنین هشدار میدهند که دیگر گروههای اقلیت نیز میتوانند هدف حملات بعدی گروههای افراطی قرار گیرند.