در گردهمایی همآفرینی ایران آینده، بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، دربارهی چالشها و بایستههای ایران ثروت و تولید صحبت کرد. او با تأکید بر اینکه بیش از ۷۶ درصد مردم کشور به پیشرفتهای فناوری امیدوار هستند، اظهار کرد که برای ساخت ایران آینده باید از مبارزه با فساد و رانتهای تبعیضآمیز شروع شود. نگاهداری اهمیت وجود ظرفیتهای کشور برای پیشرفت و توسعه را ستود و بخ Athe تاکید کرد که ایران به خوبی در مسیر کریدورهای اقتصادی و زنجیرههای ارزشی مانند کمربند راه و کریدور شمال به جنوب واقع شده است. او افزود که با بهرهگیری هوشمندانه از این ظرفیتها میتوان به ساخت ایران آینده پرداخت.
نگاهداری همچنین به مهم بودن دیپلماسی همسایگی در فعالسازی ظرفیتهای منطقهای و پیشرفت کشور اشاره کرد. او با بررسی وضعیت کنونی شرکتهای دانشبنیان در کشور، اعلام کرد که این شرکتها حدود ۲ درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهند، اما این رقم در کشورهای پیشرفته مانند کره جنوبی بالاتر است. او بیان کرد که با برقراری اقتصاد فراگیر و ایجاد فرصتهای برابر، این ظرفیتها میتوانند جهشزا باشند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، اهمیت سرمایه انسانی متخصص را برجسته کرد و گفت که بیش از ۷۶ درصد مردم به پیشرفتهای علمی و فناوری کشور امیدوار هستند، که این یک سرمایه اجتماعی قابل توجیه است. او با بررسی افکار عمومی کشور، تاکید کرد که مردم امیدوار هستند و برای پیشرفت علمی و فناوری باید از منابع علمی و فناوری استفاده شود.
نگاهداری دلیل عدم بالاخص بردن ظرفیتهای کشور را در فساد و رانتهای غیرمولد مشخص کرد و تأکید کرد که باید با این مشکلات مبارزه کرد. او در پایان خواستار همکاری همه برای رسیدن به ایران سربلند و سرافراز شد.
نگاهداری در حاشیه گردهمایی دوم “همآفرینی ایران” توجه به ظرفیتهای اقتصادی و علمی کشور را تاکید کرد و برای رسیدن به این هدف، نیاز به رفع موانع و استفاده از منابع کشور را مطرح کرد.