سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، از وضعیت بحرانی آب کشور و فرونشست زمین در ۳۰ استان تکیده است. او اظهار داشت که وضعیت آب چه در حوزه کشاورزی و چه در حوزه آب شرب بحرانی است. بر اساس آمار، ورودی آب مخازن سدها از ابتدای سال آبی ۱۴۰۳ تاکنون ۳۷ درصد نسبت به همان مدت سال قبل کاهش یافته و حجم آب موجود در مخازن نیز نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد و نسبت به متوسط ۵ ساله ۱۵ درصد کاهش داشته است.
رفیعی وضعیت ۵ سد استان تهران را نیز بحرانی توصیف کرد، اشاره کرد که حجم آب موجود در این سدها تنها ۲۴ درصد مخازن است و این حجم نسبت به میانگین ۵ سال گذشته ۳۳ درصد کاهش یافته است. همچنین میزان برف بالادست این سدها نیز نسبت به سال گذشته بین ۴۷ تا ۵۴ درصد کاهش یافته که این موضوع وضعیت آب استان تهران را بحرانی میکند.
این قسمت از خبر به تأکید بر وضعیت سدهای حوزه آبریز دریاچه ارومیه نیز پرداخته که پرشدگی ۱۳ سد این حوزه نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کمتر شده است. رفیعی تغییرات اقلیمی، مدیریت ناصحیح کشت محصولات کشاورزی آببر، عدم استفاده از فناوریهای جدید آبیاری و ناتوسعه شدن نیروگاههای تجدیدپذیر را از دلایل بحران آب نام برده است.
از جمله مسائل دیگری که رفیعی منتقد آنها است، وضعیت سفره آبهای زیرزمینی کشور است، که به دلیل برداشتهای بیرویه ۳۰ استان از فرونشست زمین رنج میبرند. همچنین ۶۶ درصد تالابهای کشور به کانون گرد و غبار تبدیل شدهاند.
عبارت از گزارشات وزارت نیرو، بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات از تولید برق نیروگاههای برق آبی کشور کاهش یافته است. رفیعی افزود که با گرم شدن هوا، وضعیت تولید برق به علت ناترازی انرژی و عدم نوسازی نیروگاهها به شرایط ناپایداری خواهد رسید. او اغلب بحران را بسیار ویژه به صورتی توصیف میکند که راهحلهای کوتاه مدت مانند رعایت الگوی مصرف توسط شهروندان تنها راهی برای کنترل این مسئله است.
رفیعی همچنین بر اهمیت نظارت آنلاین بر مصرف انرژی در آژانسهای دولتی و شرکتهای وابسته به آنها تأکید کرد و بر آن شد که بانک اطلاعات جذابی برای نصب کنتورهای آنلاین و سامانههای پایش ایجاد شود تا به کنترل مصرف اضافی بپردازد. او بیان کرد که اگر فقط از شهروندان انتظار رعایت الگوی مصرف داشته باشیم، اما دستگاههای دولتی را به حال خود بگذاریم، این امر به هیچ وجه قابل قبول نخواهد بود.