به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مراسم افتتاحیه بیست و ششمین دوره اجلاس مجمع جهانی فقه اسلامی، که تابع سازمان همکاری اسلامی است، در روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۴ مه ۲۰۲۵) در پایتخت قطر، دوحه، برگزار گردید.

در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فقه اسلامی، همراه با گروهی از فقها به عنوان هیئت اعزامی ایران حضور داشت. سرپرستی این گروه بر عهده آقای مبلغی است که انتظار می‌رود در طی اینỊ نشست پنج‌روزه، با مشارکت در مباحث علمی و اجتهادی، نقش فعالی در بیان دیدگاه‌های فقهی جمهوری اسلامی ایفا کند.

این دوره از مجمع با تمرکز بر اجتهاد جمعی، یکپارچه‌سازی فتوایی، پاسخ‌دهی به نیازهای فقهی جدید و توجه خاص به وضعیت بشریت‌ناک فلسطین، به‌ویژه در نخلستان غزه، آغاز گردید.

در مراسم افتتاحیه، دکتر قطب مصطفی سانو، امين کل مجمع جهانی فقه اسلامی، معتقد به نقش علمی این سازمان در ر-files به تحولات سریع جهانی، بیانات خود را با مرور بر چالش‌های فکری، اجتماعی و فناوری جهان اسلام آغاز کرد. همچنین، با تمرکز بر وضعیت فلسطین با لحنی متأثر، به تحولات این منطقه پرداخت.

او اظهار داشت: سخت‌ترین و دردناک‌ترین مشکل جهان اسلام، وضعیت فعلی فلسطین، به‌ویژه غزه، است. این فاجعه‌ای است که حتی مدافعان حقوق بشر هرگز نتوانسته‌اند آن را قبول کنند.

در روز اول این اجلاس، مسائل نوظهور فقهی و حقوق کودک مورد بررسی کارشناسان و علمای اسلامی قرار گرفت. حجت‌الاسلام مبلغی در این اجلاس در خصوص روش‌شناسی استنباط فقهی و حقوقی مسائل کودک متأول شد.

او خواستار ایجاد چارچوب متدی برای استخراج احکام در زمینه مسائل کودک شد و تاکید کرد که هدف از این چارچوب صرف استخراج احکام نیست بلکه، ترسیم مسیری تمدنی است تا جایگاه مناسب کودک را در فقه و فکر اسلامی برگرداند. اضافه کرد که امیدوار است این چارچوب در تصمیم‌گیری‌ها و توصیه‌های مجمع جهانی فقه مصوب شود.

در پایان، او در خصوص روش استنباط از متون دینی در مسائل مربوط به کودکان گفت: باید متون دینی را با توجه به فلسفه شریعت مطالعه کنیم، نه با برداشت‌های سطحی و خشک؛ تا فقه کودک به یک ابزار تربیتی تبدیل و دروازه‌ای برای برپایی اخلاقی و ارزشی در جامعه مفتوح شود. این اجلاس تا پنج‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

توسط jahankhabari.ir