گروه دیگری از اعضای کنگره آمریکا روز پنج‌شنبه ۲۲ فوریه با «تسای اینگ ون»، رئیس‌ جمهور تایوان دیدار و گفتگو کردند تا بر حمایت‌های واشنگتن از تایپه تاکید کنند.

آگهی

سفر این گروه از اعضای کنگره آمریکا به تایوان با وجود واکنش‌های خشمگینانه چین که به شدت مخالف سفر مقام‌های آمریکا به تایپه است، انجام شده است.

در ماه اوت ۲۰۲۲، چین که تایوان را بخشی از قلمروی خود می‌داند، در واکنش به دیدار نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا از تایوان، رزمایشی را در آب‌های اطراف تایوان انجام داد. چین در این رزمایش  برای نخستین بار چند موشک قاره‌پیما بر فراز تایپه، پایتخت تایوان شلیک کرد و تماس‌های دائمی خود با دولت آمریکا را در برخی از زمینه‌ها مانند هماهنگی‌های نظامی و تغییرات اقلیمی متوقف کرد.

مایک گالاگر، رئیس کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا در امور چین در دیدار با تسای اینگ ون، با تأکید بر حمایت هر دو حزب اصلی آمریکا از تایوان، آن را «محکم‌تر» از هر زمان دیگری توصیف کرد.

آمریکا مانند بسیاری از کشورها مناسبات رسمی دیپلماتیک با تایوان ندارد اما روابط غیررسمی محکمی با این جزیره دارد. بر اساس قوانین مصوب کنگره آمریکا، دولت این کشور موظف است به تایوان برای دفاع از خود در برابر هرگونه تهدیدی کمک کند.

گالاگر از تسای اینگ ون که به پایان دومین و آخرین دوره ریاست جمهوری خود نزدیک می‌شود، به دلیل نقشش در اداره تایوان قدردانی کرد.

در مقابل، تسای هم با قدردانی از آمریکا به دلیل کمک‌هایش برای تقویت قابلیت‌های دفاعی تایوان، ابراز امیدواری کرد که همکاری‌ها و روابط دوجانبه میان واشنگتن و تایپه بیشتر شود.

مایک گالاگر را در این سفر، نمایندگانی از دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا همراهی می‌کنند. کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا در امور چین در سال ۲۰۲۳ و پس از آنکه جمهوری‌خواهان اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا را در سال ۲۰۲۲ به دست آوردند، تشکیل شد.

از ابتدای سال جاری میلادی چندین گروه از اعضای کنگره آمریکا به تایوان که چین آن را بخشی از قلمروی خود می‌داند، سفر کرده‌اند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

در اوایل ماه آوریل سال ۲۰۲۳، کوین مک‌کارتی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا میزبان تسای اینگ ون، رئیس جمهور تایوان در کالیفرنیا بود.

مجلس سنای آمریکا در ماه جاری میلادی پس از ماه‌ها بحث و گفتگو بر سر نقش این کشور در عرصه جهانی، بسته کمک‌های ۹۵.۳ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد.

سناتورهای آمریکا با تصویب این لایحه، یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار برای تکمیل فروش تسلیحات آمریکا به تایوان در نظر گرفتند. همچنین آن‌ها سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از این بسته کمک‌ها را برای توسعه ساخت زیردریایی‌های آمریکایی برای حمایت از همکاری‌های امنیتی با استرالیا و بریتانیا در مقابله با تهدیدهای بالقوه چین درنظر گرفتند.

source

توسط jahankhabari.ir