مسعود پزشکیان: عدم وجود برنامه جامع، مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست است

داورانیوز: رئیس جمهور به تأکید بر این نکته پرداخت که عدم داشتن یک برنامه جامع، پست‌ترین تلخکاری کشور در زمینه محیط زیست است. این نقص بر این باور حکومت منعکس می‌شود که تاکنون اقدامات انجام شده، سطح کافیتر برای حل مشکلات محیطی خود انجام نداده‌اند. ایشان بیان کردند که برای دید یکپارچه بر همه جنبه‌های محیط زیست، به برنامه‌ای عملیاتی و جامع نیاز داریم.

مسعود پزشکیان در جلسه شورای‌عالی حفاظت از محیط زیست، عدم وجود برنامه جامع را به عنوان تoporایی اصلی کشور در این حوزه مشخص کردند. ایشان بر اهمیت اجرای برنامه‌ای احکامی تاکید کردند که در برگیرنده اهداف، فرضیات، اقدامات عملی، منابع مالی و نتایج باشد.

پزشکیان نیز به نیاز به بهسازی روش‌ها و استفاده از فناوری‌های پیشرفته در حفاظت از محیط زیست اشاره کردند. ایشان به این باور هستند که فناوری‌های جدید به نظارت دقیق‌تر و کاهش خطرات محیطی کمک می‌کنند.

پزشکیان همچنین نقش سازمان حفاظت از محیط زیست در نظارت بر رویدادهای موجود و اعلام هشدار‌ها را خاطرنشان کردند. بر این اساس، دستگاه‌های اجراشونده نیز مسئولیت‌های خود در رفع تهدیدهای محیطی را برای ناحیه خود دارند، مانند وزارت جهاد کشاورزی که مسئول مقابله با فرسودگی خاک است.

رئیس جمهور همچنین بر حمایت حکومت از تهیه یک برنامه جامع برای حفاظت از محیط زیست تأکید کرد و برای این منظور به استفاده از مشاوران بین‌المللی برجسته و تحقیقات علمی و تجارب جهانی دعوت کرد. ایشان بر این ایده تأکید کردند که برنامه اجرایی و جامع چارچوبی برای فعالیت‌های مدیریتی در تمامی مناطق فراهم می‌کند.

پزشکیان پس از بحث درباره حفاظت از ۱۷ یوزپلنگ آسیایی باقی‌مانده در ایران، راه‌های دقیق برای محدود کردن محدوده زیست این گونه جانوری را خاطرنشان کردند. این اقدام به برنامه‌ریزی و مدیریت بهتر برای حفظ آن امکان درخواهد داد.

رئیس جمهور همچنین بر تقویت دیپلماسی برای پیگیری تعهدات مالی سازمان‌های بین‌المللی فعال در زمینه محیط زیست و تعیین اولویت‌ها در مسائل محیطی تاکید کرد. شرکت دانشگاه‌ها و مراکز علمی در تهیه برنامه جامع با چارچوب و استراتژی مشخص نیز به عهده خواهد شد.

در این جلسه، موضوعات متنوعی مانند آیین‌نامه داخلی شورای‌عالی حفاظت محیط زیست، ارزیابی اثرات محیطی، بهره‌برداری از معدن نمک در پناهگاه حیات وحش شادگان، تقویت حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و طرح‌های بهسازی و ایمن‌سازی بزرگ‌راه‌ها برای جلوگیری از تصادفات جاده‌ای با حیات وحش مورد بررسی قرار گرفت.

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، در این جلسه از اهمیت برنامه جامع برای حفظ تنوع زیستی با استفاده از فناوری‌های مدرن یاد کرد و بر این باور بود که اجرای این برنامه گام مهمی در جهت تحقق اهداف سازمان محیط زیست است.

توسط jahankhabari.ir