فرماندهی مرکزی ایالات متحده «سنتکام» روز پنج‌شنبه اعلام کرد که یک کشتی ائتلاف با موفقیت یک موشک بالستیک ضدکشتی را که از «مناطق تحت کنترل تروریست‌های» حوثی در یمن بر فراز خلیج عدن پرتاب شده بود، منهدم کرده است.

آگهی

در بیانیه سنتکام آمده است: «هدف این موشک بالستیک احتمالا کشتی MV Yorktown، که یک شناور تحت پرچم آمریکا با ۱۸ خدمه آمریکایی و ۴ خدمه یونانی است، بوده است.»

بیانیه می‌افزاید که پس انجام این عملیات علیه موشک‌های حوثی‌ها «هیچ تلفات یا خسارتی از سوی کشتی‌های آمریکایی، ائتلاف یا کشتی‌های تجاری گزارش نشده است».

سنتکام همچنین در بیانیه جداگانه‌ای اعلام کرد که «چهار پهپاد را بر فراز مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن با موفقیت رهگیری و منهدم کرده است».

رهگیری دو پهپاد حوثی‌ها در دریای سرخ توسط کشتی یونان

مقامات وزارت دفاع یونان نیز روز پنج‌شنبه اعلام کردند یک کشتی نظامی یونانی که در ماموریت دریایی اتحادیه اروپا در دریای سرخ مشارکت دارد، دو پهپاد را که شبه‌نظامیان حوثی به سمت یک کشتی تجاری شلیک کرده بودند، رهگیری و نابود کرده است.

یک مقام رسمی در این باره به خبرگزاری رویترز گفت: «بامداد پنج‌شنبه ناوچه یونانی Hydra در حالی که یک کشتی تجاری را در خلیج عدن اسکورت می‌کرد، به سمت دو پهپاد شلیک کرد. با این اقدام، یکی از دو پهپاد نابود و دیگری از مسیر منحرف شد.»

صدای انفجار شدید و مشاهده دود در آب‌های یمن

آژانس دریانوردی بریتانیا نیز می‌گوید ناخدای یک کشتی روز پنج‌شنبه، حدود ۱۵ مایلی جنوب‌غربی بندر «عدن» یمن، صدای بلند انفجاری در دریا را شنیده و سپس دود زیادی مشاهده شده است.

عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) افزود که این کشتی و خدمه آن سالم هستند و مقامات نظامی از آنها حمایت می‌کنند.

شبه‌نظامیان حوثی یمن از نوامبر سال گذشته به کشتی‌هایی که در دریای سرخ در رفت و آمد هستند، حمله می‌کنند و می‌گویند که این کار را در همبستگی با فلسطینی‌ها در جریان جنگ اسرائیل و حماس در غزه انجام می‌دهند.

حوثی ها یک روز پیش از این گفته بودند که سه عملیات نظامی را در خلیج عدن و اقیانوس هند انجام داده‌اند و یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثی‌ها از حمله این شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران، به کشتی آمریکایی مرسک یورک‌تاون که یک ناوشکن آمریکایی در خلیج عدن است همچنین کشتی اسرائیلی «ام‌اس‌سی وراکروز» در اقیانوس هند خبر داده بود.

حملات حوثی‌ها، حمل‌ونقل جهانی از مسیر کانال سوئز را مختل و شرکت‌ها را مجبور به تغییر مسیر و انتخاب سفرهای طولانی‌تر و گران‌تر در جنوب آفریقا کرده است.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir